IZBORNIK JE UTJEŠIO

Antoniju Mišuru rasplakali liječnici: Svi smo u šoku!

22.05.2015 u 10:37

  • +3

Antonija Mišura stigla na pripreme košarkaške reprezentacije

Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic

Bionic
Reading

Braslav Turić, izbornik hrvatske ženske košarkaške reprezentacije, ostao je bez još jedne važne igračice uoči odlaska na Europsko prvenstvo. Nakon Marije Režan koja je otpala zbog problema s hrskavicom koljena, u četvrtak je stigao novi šok. Otpala je Antonija Mišura!

Kako nam je potvrdio izbornik hrvatske ženske košarkaške reprezentacije Braslav Turićlijepoj Šibenčanki Mišuri se pogoršala ozljeda stopala (stres fraktura, op.a.) koju je na polovici sezone zadobila u dresu francuskog Toulousea.

'Svi smo još uvijek u šoku! Ovo je velik udarac za reprezentaciju jer smo nakon Eme Salopek, koja je zbog ozljede prsta ranije otkaza nastup te Marije Režan koja iza sebe ima sjajnu sezonu u Euroligi, ostali bez Mišure koja je članica prve petorke i može igrati na pozicijama jedan i dva. Antonija je bila u šoku kada je saznala kako neće s nama na Europsko prvenstvo i nije mogla zaustaviti suze', kazao je za tportal.hr vidno utučeni Turić dodavši:

'Prvo što mi je uplakana rekla bilo je: Treneru, pa ja neću igrati na Europskom prvenstvu!? To je bila njena prva reakcija koja samo dokazuje kako je sportašica od glave do pete.'

Za kraj nam je Turić otkrio još jedan detalj vezan uz Mišuru.

'Kada sam je tješio, nakon što je saznala kako neće moći na Europsko prvenstvo, uplakana me pitala: Treneru, ima li šanse da riskiramo pa da ipak putujem na EP? Rekao sam joj kako to naravno ne dolazi u obzir jer takva komplicirana ozljeda zahtijeva mirovanje i do osam tjedana. Šteta što se u Toulouseu vratila treninzima već nakon četiri tjedna što ju je na koncu koštalo otkazivanja nastupa za reprezentaciju', završio je Turić koji je tako ostao bez treće važne igračice.

Nešto kasnije stigla je i dijagnoza:

'Antonija je definitivno prerano krenula u pripreme, trebalo je pričekati još minimalno dva tjedna. Od prvog dana je bila blaga bol, mislilo se da je to sve u redu, da je to reakcija na bivšu ozljedu. No međutim, kada je napravljena magnetska rezonancija i kada je sve očitano, vidljivo je da ona u Francuskoj nije tretirana kako treba', dodao je izbornik Turić za službene stranice Hrvatskog košarkaškog saveza.