BILA BI TO SJAJNA VIJEST

Ante Ćorić se vraća u hrvatski nogomet? Doznali smo koliko je istine u tome

31.10.2023 u 18:27

Bionic
Reading

Ovog utorak netko je u 'eter' pustio priču kako se Ante Ćorić vraća u hrvatski nogomet. Nekoć velika nada hr-nogometa, igrač kojem su predviđali veliku karijeru i koji je 2018. godine iz Dinama preselio u Romu, od ljeta je bez kluba, ali zasad nema govora da će zaigrati u NK Kustošiji

Ante Ćorić slovio je za jednog od najvećih talenata hrvatskog nogometa. Što je ustvari i bio. Svojim igrama u Dinamovom dresu 'zaludio' je čak i Pepa Guardiolu, koji ga je uočio dok je vodio minhenski Bayern te ga htio dovesti u Manchester City. Na Ćorićevu adresu javljali su se i drugi velikani, poput madridskog Reala.

No, u ljeto 2018. godine, Ćorić je iz Dinama preselio u Romu, na nagovor tadašnjeg sportskog direktora Monchija. Međutim, već idućeg ljeta čuveni španjolski stručnjak, koji je godinama sudjelovao u formiranju Seville i dokazao se u svom sektoru, dobio je otkaz u Romi i tu je po Ćorića sve otišlo u krivom smjeru.

Jer posve je pao u drugi plan te je morao krenuti po raznoraznim posudbama. Usput su ga 'pogađale' i ozljede i Ćorić nikako nije uhvatio kontinuitet.

Odlazio je Ćorić na posudbe u Almeriju, Olimpiju, VVV Venlo te na kraju i u Zürich, gdje je pak pokazao da nije zaboravio igrati nogomet. Švicarci su ga čak htjeli i otkupiti, ali u Romi su 'odigrali prljavo', tražeći veliku odštetu, nakon čega je bilo jasno da će Ante ostatak ugovora odraditi u Romi, ali bez prilike za dokazivanjem.

Po isteku ugovora ovog ljeta, 26-godišnji Ćorić je 'vagao' između ponuda, ali koje su uglavnom bile samo usmene. I kada se nešto trebalo realizirati, s druge strane bio bi muk.

I da ostane u formi, Ćorić se primio samostalnog treniranja. Prvo u Odranskom Obrežu, a zadnjih par tjedana i u NK Kustošiji, klubu koji se natječe u SuperSport Drugoj nogometnoj ligi, ali i koji se uz privatni kapital pokušava konsolidirati. Zasad Kustošiji ide dobro, uređene su klupske prostorije, omladinska škola je s 200 djece narasla na 400, uz juniore koji već jesu u HNL-u, sada su kadeti i pioniri na najboljem putu povratka u to društvo. Ali svjesni su da su još uvijek 'premali' za Ćorića.

Osim ako im se Ante ne ponudi sâm, a što bi u Kustošiji objeručke prihvatili.