ZABIO PREKO CENTRA

Pogledajte najluđi gol sezone; Rudešov kapetan 'zaprijetio' i Hajduku

31.10.2023 u 17:04

Bionic
Reading

Nogometaši Rudeša ponovili su prošlosezonski uspjeh kada su stigli do četvrtfinala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Oni su ovog utorka na stadionu SRC Rudeš pobijedili 3:1 momčad Slaven Belupa, te tako uzvratili koprivničkoj momčadi za prošlosezonsko izbacivanje u Kupu.

Dobra forma koju su igrači Rudeša pokazali u posljednje dvije prvenstvene utakmice, sada je stigla i na 'naplatu'. U prvenstvu su uzimali po bod Slaven Belupu i Varaždinu, a sada im se u osmini finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa napokon i 'otvorilo' s pogocima.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Zabili su ih čak tri, s time da je treći, kojeg je postigao kapetan 23-godišnji Tomislav Srbljinović, spektakularan. Pogledao je Srbljinović u jednom trenutku gdje se nalazi golman Čović, a kada je vidio da je daleko od svog gola, uputio je loptu sa svoje polovine igrališta. I ona je završila u mreži, za potvrdu Rudešove 3:1 pobjede i ulazak u četvrtfinale Kupa.

'A što reći, čudo. Danas je to pošlo meni za nogom, drugi put će nekom drugom. Ali najvažnije je da je momčad danas pobijedila', presretan je bio Srbljinović nakon utakmice.

I priznao je, ovako nešto nije nikad ranije pokušavao.

'Nisam, ali moram priznati da pratim golmane koliko izlaze s gol-crte. Eto, sada mi se otvorilo, bila je i pozicija da mogu opaliti, i to sam napravio'.

Srbljinovićev gol preko centra Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Osim što je zabio spektakularan gol, Rudeš slavi i drugu službenu ovosezonsku utakmicu. Naime, u prošlog rundi Kupa, Rudeš je pobijedio Croatiju iz Zmijavaca, a u toj utakmici također golčinom pobjedu je donio Srbljinović.

'Napokon smo pobijedili. Možda smo mogli i ranije koju utakmicu riješiti u svoju korist, ali 'ajmo na ovoj pobjedi graditi sve da osiguramo ostanak u društvu najboljih, što nam ustvari i jest cilj ove sezone'.

Ova pobjeda bit će dobar 'poguranac' za okršaj na Poljudu protiv Hajduka (subota, 18.10 sati, MAXSport 1, MAXtv). S time da Srbljinovića neće biti na toj utakmici zbog žutih kartona?

'Da, Hajduk nam je sljedeći suparnik, jaka momčad, puni Poljud. Mene nema, ali ostatak ekipe je ovdje. Bilo je ozlijeđenih koji se vraćaju, tako da će trener moći sastaviti dobru momčad. Idemo dati sve od sebe, pa ćemo vidjeti što nam to može donijeti. Tko zna, možda i pobjedu', završio je Srbljinović.

  • +7
SuperSport Hrvatski nogometni Kup, osmina finala, NK Rudeš - NK Slaven Belupo Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL