bilo je čupavo

Ante Čačić oglasio se nakon šokantnog početka sezone i priznao bolnu činjenicu: Slatka je pobjeda u 90. minuti, ali...

15.07.2022 u 23:11

Bionic
Reading

Dinamo je na otvaranju nove sezone SuperSport HNL-a na Maksimiru jedva stigao do pobjede protiv Lokomotive. Gubili su 'modri' 2:0, pa je ušao Drmić i s dva gola vratio nadu, a za 3:2 pobjedu je u sudačkoj nadoknadi zabio Menalo

Trener Dinama Ante Čačić mogao je odahnuti. Bilo je to 90 šokantnih minuta za njega i njegovu momčad na samom početku nove sezone SuperSport Hrvatske nogometne lige.

Aktualnim prvacima Lokomotiva očigledno ne leži, pokazalo se to i u petak navečer na Maksimiru jer je Dinamo slavio 3:2 golom Menala u sudačkoj nadoknadi kad je Lokomotiva imala igrača manje.

'Naravno da je slatka pobjeda u 90. minuti, ali ne bih želio da se ovakve stvari često događaju', kazao je trener Dinama Ante Čačić nakon utakmice i nastavio:

'Očekivano teška utakmica na početku sezone, mi još nismo u petoj brzini. Imali smo dobre prilike na početku, ali onda primili dva gola. Potom smo promijenili način igre i izjednačili. Drugi dio je Lokomotiva bila u podređenom položaju, ali nismo stvarali puno prilika. Sigurno da nam je i crveni karton olakšao posao, ali ne bi bilo nezasluženo da je završilo bez pobjednika.'

  • +32
NK Dinamo - NK Lokomotiva, 1. kolo SuperSport HNL, 15.7.2022. Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic

Prokomentirao je Čačić i rano uvođenje Drmića u igru što je uzrokovalo promjenu sustava igre Dinama.

'Kod 0:2 nisam mogao čekati, morao sam odmah uvesti Drmića, a on je sjajno reagirao. Kada je u pitanju Ljubičić i njegovo igranje na beku, on je dobro odigrao na toj poziciji, to je pokazao i u Superkupu', otkrio je Čačić koji u momčadi ima još podosta 'rezerve':

'Imamo velik broj igrača, u utakmici ih može biti toliko koliko može. Ali ima puno utakmica. Mislim da će velika većina dobiti priliku, bitno je da rade, drže atmosferu i ne narušavaju je i neće biti problema.'

NK Dinamo - NK Lokomotiva 3:2 sažetak utakmice Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel MAXSport

Dinamo se odmah 'prebacuje' na Europu, počinju pripreme za utakmicu protiv makedonskog Škupija.

'Od sutrašnjeg rekuperacijskog treninga krećemo s pripremom za Škupi. Bili su 12 bodova ispred drugoplasiranog u Sj. Makedoniji, prošli prvo pretkolo. Vidjeli ste i ovu utakmicu, važno je da se ovo ne događa. Uz poštovanje prema Lokomotivi, prilično jeftino primili smo dva gola, to bi nas u Europi moglo skupo koštati. Imamo dovoljno vremena za pripremu', zaključio je trener Dinama Ante Čačić.