BURNO NAKON PORAZA

Ante Čačić smijenjen, a već se zna i tko će ga naslijediti

05.04.2023 u 23:17

Bionic
Reading

Kao što se moglo i očekivati, nakon poraza kod Šibenika, Ante Čačić dobio je otkaz na mjestu Dinamovog trenera

Prema informacijama izvora iz savjetodavnog tijela predsjednika Mirka Barišića, Modre će preuzeti Roy Ferenčina (52), dosadašnji Čačićev pomoćnik.

Kako piše Jutarnji list, radi se o funkciji vršitelja dužnosti, dakle privremenoj opciji do kraja sezone, a možda i kraće od toga, dok Barišić, čija će riječ ovdje biti zadnja, ne pronađe trajno rješenje. Problem je što je većina trenera koji su Dinamu zanimljivi trenutačno vezana ugovorima.

Ferenčina je u Čačićev stožer stigao u lipnju prošle godine, kada ga je Dinamo predstavio kao trenera s velikim znanjem i iskustvom rada u nogometu. Najveći dio igračkog staža natukao je u Slaven Belupu, gdje je u osam godina upisao 172 nastupa i zabio 11 golova.

Naravno, pretpostavljamo da je Ferenčina uistinu tek privremeno rješenje, jer svojim stručnim kapacitetima, klupu Modrih zaslužio je Zoran Zekić.

Naime, Zekić gdje god da je radio, imao je zapažene rezultate i jasno posložene konture momčadi.

Također, jednako je važno što on nije 'igrač' niti Zdravka Mamića, niti Darija Šimića, niti Mirka Barišića, odnosno nitko ga ne može svrstati u nečiju 'struju'.

Vjerujemo da bi i Zekiću bila želja doći u Dinamo, bez obzira što je trenutno trener Slaven Belupa. Odšteta ne bi smjela biti previsoka, posebno kada uzmemo u obzir da je za Čačića spremna milijunska otpremnina.

Više doznajte OVDJE.

  • +28
Šibenik - Dinamo, polufinale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa (5.4.2023.) Izvor: Cropix / Autor: Niksa Stipanicev

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport