Liga nacija logo sponzori

Pohod na ligu nacija

[ANKETA] Vatrenima i Daliću svejedno je tko će im biti protivnik u finalu; što vi kažete?

  • V.R.
  • Zadnja izmjena 15.06.2023 13:12
  • Objavljeno 15.06.2023 u 10:32
Bionic
Reading

Nakon što su hrvatski nogometaši izborili finale Lige nacija, koje je na rasporedu u nedjelju od 20.45 sati, s nestrpljenje se čeka to će im biti protivnik

Luka Modrić i društvo održali su u Rotterdamu pravu lekciju domaćinu. U sjajnoj utakmici, koja je bila prepuna preokreta i odlučena je tek nakon produžetka, Vatreni su slavili 4:2.

>> Nikica Jelavić se divi Modriću, ali zasluge za preokret pripisao je nekom drugom

A tko će biti protivnik Vatrenima u finalu doznat ćemo kasno večeras nakon što se u gradu Enschedeu sučele u drugom polufinalnom susretu završnog turnira Lige nacija Italija - Španjolska (20.45 sati). Ako se pita Dalića - njemu je svejedno.

A i kapetan Modrić s ene zamara protiv koga će igrati. Kaže da samo uživa u nogometu...

U našoj ANKETI pitamo vas koga više želite za protivnika Hrvatskoj u finalu? S nekima imamo i stare dugove... Na našoj FACEBOOK stranici možete i napisati komentar zašto baš Talijani ili zašto želite Špankolce. Ali prvo glasajte u ANKETI u prilogu.

Što se te druge utakmice tiče jasno je kako će Talijani imati dodatan motiv jer ih je upravo Španjolska nadigrala u polufinalu Lige nacija 2021. godine te je tako prekinula njihov niz od čak 37 utakmica bez poraza.

Nakon što su Talijani propustili Svjetsko prvenstvo u Katru, igrači izbornika Roberta Mancinija svima žele dokazati da spadaju u europski i svjetski vrh.

'Moram reći kako je velika stvar da smo opet među najboljim momčadima Lige nacija. U skupini smo imali jako teške utakmice protiv Njemačke, Engleske i Mađarske. Sada smo u završnici turnira i jasno je da ga želimo i osvojiti, kao i svi koji se ovdje nalaze. Ali neće biti lako. Morao sam donijeti neke odluke, nažalost, netko mora biti izostavljen, ali igrači koji su ovdje su zaslužili biti ovdje', kazao je Manicni.

S druge strane Španjolska, osim što je u tijeku smjena generacija, ima i dosta problema s ozljedama. No, izbornik Luis de la Feunte ima na raspolaganju nekoliko mladih i potentnih igrača koje će svijet tek upoznati. I jako vjeruje u njih, a motiv ionako nikad nije bio sporan.

'Italija je snažan protivnik, cijenimo ih jako, i sretni smo što imamo priliku natjecati se s takvim sastavima. A i po kvaliteti pripadamo među najbolje nacionalne momčadi na svijetu i jako se veselimo utakmici', kazao je De la Fuente.

  • +58
Liga nacija: Nizozemska - Hrvatska, 14.6.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal