ždrijeb u nyonu

Dinamo izvukao Sevillu! Ivan Rakitić u play-offu Europske lige stiže na Maksimir

13.12.2021 u 13:41

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama doznali su protivnika u šesnaestini finala Europske lige. Ždrijeb u Nyonu Modrima je u play-offu Europske lige donio Ivana Rakitića i njegovu Sevillu

UEFA je ove sezone promijenila sustav natjecanja te pobjednici skupina Europske lige izravno idu u osminu finala dok drugoplasirane momčadi igraju doigravanje (play-off) te se u šesnaestini finala sastaju s momčadima koje su kao treće u skupini završile natjecanje u Ligi prvaka. Dinamu su tako danas od 13 sati prijetili redom samo velikani - Barcelona, Borussia Dortmund, Atalanta, Sevilla, Porto, Red Bull Leipzig, Zenit St. Peterburg te Sheriff!

A Dinamo je odmah na startu ždrijeba doznao protivnika! Modre je 'zapala' Sevilla s našim Ivanom Rakitićem!

Dinamo je kao drugoplasirana momčad skupine Europske lige nositelj u ovom ždrijebu, a najveći dobitak je to što će uzvratnu utakmicu igrati na Maksimiru. Kolika će to biti prednost? Hm, teško je reći jer je Sevilla jedan od najtežih mogućih protivnika.

Kao što smo rekli, Dinamo je bio nositelj u današnjem ždrijebu, a uz njega, u toj su skupini još bili Glasgow Rangers, Real Sociedad, Napoli, Olympiacos, Lazio, Braga i Real Betis.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +42
West Ham United - Dinamo, 6. kolo Europske lige, 2021./22. Izvor: EPA / Autor: ANDY RAIN

A u drugom su 'potu' bile loptice s najtežim mogućim protivnicima. Iz Lige prvaka su kao trećeplasirane momčadi prijetili redom samo velikani - Barcelona, Borussia Dortmund, Atalanta, Sevilla, Porto, Red Bull Leipzig, Zenit St. Peterburg te Sheriff!

U ovom stupnju natjecanja međusobno ne smiju igrati klubovi iz istih država pa je Dinamo imao još manje izbora u odabiru potencijalnog protivnika. Ugledni francuski matematičar Julien Guyon tako je izračunao da Dinamo u šesnaestini finala Europske lige ima najviše šanse zaigrati protiv Seville (15,48 posto), Barcelone (15,43 posto) te Atalante (14,28 posto)! Slijede Porto, pa Sheriff, Zenit, Red Bull Leipzig te na kraju Borussia Dortmund! I, Guyon je na kraju pogodio!

Kako god bilo, očekuje nas spektakl, Dinamo nema što izgubiti, a utakmica protiv Seville i Ivana Rakitića pravi je mamac za navijače.

Dinamo će prvu utakmicu play-offa Europske lige igrati 17. veljače, a uzvrat je na rasporedu 24. veljače 2022. na Maksimiru!

Ostale parove play-offa Europske lige čine Barcelona i Napoli, Atalanta i Olympiacos, RB Leipzig i Real Sociedad, Zenit i Betis, Borussia (D) i Glasgow Rangers, Sheriff i Braga te Lazio i Porto.

borba za tiranu

Izvučeni i parovi za play-off Konferencijske lige

Parovi za plasman u play-offa koji su izvučeni su : Olympique Marseille - Qarabag, PSV - Maccabi Tel Aviv, Fenerbahce - Slavia Prag, Mittjylland -PAOK, Leicester - Randers, Celtic - Bodo/Glimt, Sparta Prag - Partizan, Rapid - Vitesse

Prve utakmice igraju se 17. veljače, a uzvrati sedam dana kasnije, 24. veljače. Utakmice osmine finala na rasporedu su 10. i 17. ožujka, četvrtfinala će se igrati 7. i 14. travnja, a polufinala su na programu 5. svibnja. Finale Konferencijske lige igra se 25. svibnja u Tirani.