ima ugovor, ali…

[ANKETA] Je li hrvatski izbornik Zlatko Dalić nakon poraza od Španjolske trebao podnijeti ostavku ili je možda morao odmah dobiti otkaz od čelnika HNS-a?

  • V.R.
  • Zadnja izmjena 29.06.2021 13:13
  • Objavljeno 29.06.2021 u 12:30
Bionic
Reading

Puno kritika na svoj račun, nakon loših igara i poraza od Španjolske u osmini finala Eura, dobio je hrvatski izbornik Zlatko Dalić. Neki su uvjereni da je trebao dati otkaz…

Poraz od Španjolske 5:3 nakon produžetka jako je teško pao izborniku Daliću, kapetanu Modriću i svima u hrvatskoj ekspediciji. Pogotovo nakon što je Hrvatska gubila 3:1 te je u završnici uspjela doći do izjednačenja. I to zahvaljujući zamjenama Oršiću i Pašaliću.

No, upravo zbog čestih promjena unutar momčadi, poraza od Engleza i remija s Češkom ili kako su to neki nazvali – lutanja – mnogi se slažu kako je Dalić krivac što ova generacije nije otišla dalje i da je treba dati ostavku.

'Ja sam svoj cilj ostvario… Napravit ćemo sada veliku analizu, podvući crtu, razgovarat ću sa starijim igračima i ljudima u Savezu. Imam ugovor do SP-a 2022, preda mnom je cilj, a to je plasman u Katar', kratko i jasno rekao je Dalić poručivši kako i dalje ostaje izbornik.

No, itekako je svjestan svojih pogrešaka. I kaže kako bi neke stvari promijenio da može…

'Promijenio bih neke stvari, ali to neću odgovoriti. Možda nisam ostao dosljedan sebi, ali to neka ostane za mene. Javnost će se uvjeriti u to... Znate, kada ne napraviš ono što si očekivao, onda neke stvari moraš promijeniti. Preuzimam odgovornost, to je i meni škola jer kod nekih stvari nisam reagirao kako treba', kazao je Dalić uz dodatak kako unutar reprezentacije nikakvih sukoba nije bilo.

Je li ovo neuspjeh generacije koja je, u malo drukčijem sastavu, stigla do finala Svjetskog prvenstva 2018?

Je li Dalić trebao odmah nakon poraza od Španjolske podnijeti ostavku ili je možda trebao dobiti otkaz tj. nepovjerenje od strane čelnika HNS-a.

Spominju se i moguća nova rješenja na poziciji izbornika, koji bi vodili Hrvatsku u kvalifikacijama za SP 2022, kao što su Robert Prosinečki, Nenad Bjelica, Igor Bišćan, Ivan Jurić i drugi. No, zasad od toga nema ništa jer Dalić je potvrdio kako i dalje ostaje izbornik.

U našoj anketi pitamo vas je li Dalić trebao podnijeti ostavku.

  • +78
Hrvatska - Španjolska, osmina finala Eura, 2021. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal