BERBA MEDALJA

Ani Zaninović i Filipu Grgiću europska srebra

07.05.2012 u 08:11

Bionic
Reading

Posljednjeg dana Europskog prvenstva u taekwondou u Manchesteru hrvatski predstavnici su osvojili još tri odličja, a s ukupno šest medalja ostvaren je drugi najbolji rezultat na europskim smotrama u povijesti reprezentacije

Ana Zaninović je osvojila srebro u kategoriji do 53 kilograma, kao i Filip Grgić u kategoriji do 68 kg, dok je Petra Matijašević brončana do 67 kilograma.

Ana Zaninović nije uspjela ponoviti uspjeh svoje zlatne sestre blizanke Lucije, poražena je u finalu od Turkinje Hatice Yangin, te je svjetskom srebru pridodala i europsko.

Ana je u prvom kolu je bila slobodna, u drugom slavila protiv neugodne Ruskinje Ekaterine Puline 14:8, a u borbi za odličje deklasirala reprezentativku Italije Federicu Mastantoni 10:2.

Polufinalni meč Ana je odradila na razini svjetske prvakinje i najbolje hrvatske sportašice. Rezultatom 18:6 protiv domaće natjecateljice Caroline Fischer privela je borbu kraju prije isteka treće runde zbog bodovne nadmoći od 12 razlike.

Grgić je do polufinala došao s dvije pobjede u produžetku protiv Francuza Aminea Manaia i Moldavca Vladislava Arventija, u polufinalu je pobijedio Britanca Johna Stampera s 9:6, ali je potom zbog ozljede ligamenata lijevog koljena u finalu morao predati Turčinu Ali Servetu.

Petra Matijašević je broncu osigurala pobjedom u četvrtfinalu nad Britankom Biancom Waldken s 22:16 u bodovima, a u polufinalu je zaustavljena od Francuskinje Amadou Niare (5:8).

Posljednjeg dana europskog prvenstva nastupio je i Dean Šarčević u kategoriji do 74 kilograma. U prvom kolu je bez većih problema sa 13:0 pobijedio Litvanca Arturasa Teikertasa da bi ga u osmini finala tijesno zaustavio drugi nositelj Ounis Mokdad iz Njemačke.

Lucija Zaninović je ranije osvojila zlato u kategoriji do 49 kilograma, Marina Sumić srebro do 62kg, a Tomislav Karaula broncu u kategoriji do 63 kilograma.