NULA OD ČETIRI

Andy Murray: Zbog njega više nisam gubitnik

06.08.2013 u 09:40

Bionic
Reading

Britanac Andy Murray, drugi tenisač svijeta, vraća se na ATP Masters 1000 turniru u Montrealu u akciju prvi puta nakon osvajanja prvijenca u Wimbledonu

Murray je u razgovoru s novinarima priznao kako mu je odluka da uposli osmerostrukog Grand Slam pobjednika Ivana Lendla za svog trenera pomogla da se riješi epiteta 'gubitnika' u najvećim mečevima svoje karijere.

'Lendl je izgubio prva četiri finala na Grand Slam turnirima. Ja sam također izgubio svoja prva četiri finala na najvećim turnirima i zbog toga sam se osjećao kao gubitnik. Razgovarajući s Lendlom o tome, počeo sam se osjećati normalnije. On je bio veliki tenisač, jedan od najvećih svih vremena. Biti u stanju razgovarati s njime na emocionalnoj razini mi je stvarno pomoglo,' rekao je Murray, te dodao kako ga osvajanje novih Grand Slam naslova zanima puno više od dolaska na prvo mjesto ATP ljestvice.


'Svaki igrač bi volio biti broj jedan na svijetu. Ja bih radije osvojio još jedan ili dva Grand Slam turnira, makar i ne bio prvi na rang-ljestvici.'

Priliku za novi naslov 26-godišnji Škot će imati na US Openu, na kojem će braniti naslov pobjednika. Lani je u New Yorku osvojio svoju prvu Grand Slam titulu, pobijedivši u finalu Novaka Đokovića u pet setova. Srbina je svladao i u finalu ovogodišnjeg Wimbledona u tri seta, čime je okončao 77-godišnji post Britanaca na najprestižnijem svjetskom turniru.

Lendl je postepeno 'ubijao' gubitnika u Andyju Murrayu