NOVI LIST LEGENDE

Andrij Ševčenko se vraća u ukrajinsku reprezentaciju

16.02.2016 u 11:52

Bionic
Reading

Bivši ukrajinski napadač Andrij Ševčenko priključio se stožeru ukrajinske reprezentacije uoči Eura 2016. koje se održava u Francuskoj zamijenivši na tom mjestu Oleksandra Zavarova

Ševčenko je najbolji ukrajinski strijelac sa 48 golova u 111 nastupa u nacionalnom dresu i dobitnik je Zlatne lopte 2004. kada je igrao za Milan. U igračku mirovinu je otišao nakon Eura 2012. kojem je Ukrajina bila domaćin zajedno s Poljskom.

Nogometni savez Ukrajine (FFU) nije produljio ugovor s pomoćnim trenerom Zavarovom, izjavio je izbornik Mykhaylo Fomenko predstavljajući Ševčenka. 'Izabrali smo Ševčenka koji će raditi s trenerskim stožerom ukrajinske reprezentacije,' kazao je Fomenko.


FFU je zvao Ševčenka da preuzme ukrajinsku reprezentaciju u studenom 2012. što je on odbio jer nije imao potrebne trenerske kvalifikacije. Ta je prepreka uklonjena u ožujku 2015. kada je 39-godišnji Ševčenko, koji je igrao i za kijevski Dynamo Kiev te Chelsea, završio dvogodišnji program za UEFA Pro Licencu.

Ševčenko je kazao da je za njega činjenioca da je postao dio stožera ukrajinske reprezentacije i čast i odgovornost.

Ukrajina je na Euru u Francuskoj u skupini C s Njemačkom, Poljskom i Sjevernom Irskom. U kvalifikacijama za SP 2018. koje će uslijediti nakon Eura nalazi se u skupini I zajedno s Hrvastkom, Islandom, Turskom i Finskom.