MALČIĆ ZABIJAO ZA OCA

Andrićeva paljba Hajduk lansirala na vrh

30.11.2008 u 18:30

Bionic
Reading

Hajduk je po prvi puta u sezoni zasjeo na čelo prvoligaške ljestvice, no popodnevne susrete 17. kola HNL-a novom su nogometnom rapsodijom obilježili igrači Šibenika. Tužni junak vinkovačke pobjede bio je Željko Malčić, dok je Bojan Vručina slomio Rijeku

SLAVEN BELUPO – RIJEKA 2:1
Strijelci: Vručina (57p, 72) / Križman (47)

Očajan teren nedostojan prvoligaških susreta onemogućio je nogomet u prvom dijelu, no na samom početku nastavka Anas Sharbini je krenuo u solo prodor, u kojem mu je blato radilo puno više problema od domaćina. Uspio je centrirati i lopta je došla do usamljenog Sandija Križmana koji lako pogađa bliži Rodićev kut. Deset minuta kasnije Bojan Vručina je smiješno pao na lagani dodir riječkog braniča, no sudac je pokazao na bijelu točku umjesto žutog kartona najboljem strijelcu lige. Sve u svemu, Vručina je s bijele točke zabio deseti gol u prvenstvu. Dvadesetak minuta prije kraja Vručina je ostao sam na ljestvici najboljih strijelaca nakon Šafarićevog ubačaja i realizacije glavom. Koprivnički junak svih je 11 golova zabio na domaćem travnjaku.

ZAGREB – ŠIBENIK 0:4
Strijelci: Rodić (4, 72), Zec (63), Kovač (84)

Mateo Pavlović nije bio dovoljno oštar i Silvio Rodić je prihvatio loptu na rubu kaznenog prostora te lako poentirao kraj vratara Škorića. Šibenik kotira kao najspremnija momčad u ligi i na teškom terenu u Kranjčevićevoj su opravdali taj epitet. Kako je vrijeme odmicalo, Zagreb je logično ostavljao sve više prostora za protuudare, što je iskoristio brzonogi Ermin Zec. Ćirin reprezentativac prihvatio je dugačko dodavanje i elegantno Šibenik ostavio na trećem mjestu. Pavlović mlađi imao je lijepu priliku za 1:2, no umjesto smanjenja rezultata, Šibenik je u novoj kontri zadao novi udarac. Zec je probio i ubacio, a Rodić postao dvostruki strijelac. Do kraja susreta u svom prvom napadu se među strijelce upisao i adut s klupe Joško Kovač. Kapa do poda Šibenčanima i treneru Kaliniću.

HAJDUK – OSIJEK 3:1
Strijelci: Andrić (25, 49), Ibričić (57) / Barišić (60)

Seriju prilika u petoj je minuti otvorio Drago Gabrić, no gostujući vratar Skender vadi loptu iz bližeg kuta. Osječki golman nastavio je u sjajnom ritmu, no prilikom slobodnjaka Srđana Andrića lopta je od živog zida promijenila smjer i bio je nemoćan. Hajduk je preuzeo vodstvo na ljestvici. Hajduk je nastavio dominirati, a pitanje pobjednika početkom nastavka riješio je novim golom kapetan Andrić nakon ubačaja Marijana Buljata. Skender nije mogao ništa, udarac je bio prekvalitetan. Treći gol zabio je Ibričić od prečke glavom nakon sjajnog duplog pasa Marijana Buljata i Strinića. Smanjio je Barišić nakon greške Jurice Buljata i lijepog loba. Do kraja susreta slavlje desetak tisuća gledatelja pokvario je tek nezasluženi crveni karton kapetana Andrića.

CIBALIA – CROATIA SESVETE 3:1
Strijelci: Malčić (4, 45+1), Mazalović (90+2) / Vojnović (39)

Najopasniji napadač domaćina Željko Malčić probio je lijevi bok i udarcem svladao gostujućeg vratara. Do lopte koja je ionako išla u mrežu je došao Renato Pilipović, no nije je uspio izbaciti iz gola. Iako je Cibalia bila bolja Sesvete su izjednačile preko Asmira Vojnovića, no junak susreta Željko Malčić ponovno je uneredio lijevu stranu propusne gostujuće obrane i zabio za 2:1. Pogotke je posvetio pokojnom ocu koji je preminuo tijekom tjedna. U drugom poluvremenu nije bilo pogodaka sve do sučeve nadoknade kada je Tomislav Mazalović odmjerenim udarcem dotukao konfuzne goste.

ZADAR – INTER 1:1
Strijelci: Tomasov (22) / Sivonjić (88)

Prvi pogodak na susretu zabio je majstorskim slobodnim udarcem s 18 metara Marin Tomasov. Inter nije bio u podređenom položaju, no Zadrani su odolijevali sve do isteka utakmice. Tomasov je asistirao i sam prijetio, no nije se uspio sa svojim napadačima oprostiti i drugim golom. Žuti iz Zaprešića imali su jednu sjajnu priliku glavom, no udarac Ceraja zaustavio je Vuković. Ipak, Zadrov vratar bio je nemoćan u 88. minuti, kada je Ilija Sivonjić bio neumoljiv s ruba šesnaesterca. Remi je i najrealniji ishod.