NOVI ŠEF OMLADINSKE

Andrić otkrio tko ga je nagovorio na povratak u Hajduk

20.03.2014 u 16:59

Bionic
Reading

Srđan Andrić, bivši kapetan s 266 odigranih službenih utakmica i pet osvojenih trofeja, i službeno je imenovan voditeljem Omladinske škole splitskog Hajduka. Priznaje da nije imao ovakvih planova nakon završetka igračke karijere, mislio se malo odmoriti, ali pristao je doći na inzistiranje sportskog direktora Gorana Vučevića

'Ovo je potpuno drugačija uloga od svega što sam dosad navikao, puno je veća odgovornost, ali napravit ću sve u mojoj moći da omladinska škola funkcionira na najbolji mogući način. Osim toga, ovo je prilika koja se ne propušta', kazao je Andrić u svom prvom javnom nastupu na Poljudu. Dok ne dovrši formalno obrazovanje, kao šef Hajdukove škole službeno će figurirati Mario Osibov

'Prerano je za konkretne stvari. Jasno je da su trenutno kadeti i juniori prioritet, a od sljedeće sezone imamo i U-21 momčad što je svakako jedna od najbitnijih stvari na kojima ćemo raditi', objasnio je Andrić. Upitali smo ga i kako će se postaviti kod eventualnog pritiska menadžera ili roditelja igrača.

'Teško je govoriti o nečemu s čime se još nisam susreo, ali svjestan sam da će biti takvih pritisaka, no kada do toga dođe znat ću se postaviti', kazao je i dodao da je njegov glavni cilj da svako talentirano dijete iz Dalmacije najprije dođe u Hajduk.

Goran Vučević objasnio je da je Andrić bio njegov izbor jer su bili suigrači, kasnije mu je bio i trener, pa je znao da 'ima čvrst stav i jak gard u ovom poslu'.

'Želimo da omladinska škola bude još bolja, jer iskreno rečeno, ona ne izgleda najbolje, ne izgleda onako kako bismo htjeli. Pred Srđanom je ogroman posao, a svoje iskustvo iz bogate igračke karijere sada može oplemeniti kroz mlade igrače', kaže Vučević.

'Nismo bili zadovoljni čestim promjenama ljudi, često se mijenjao način rada pa ni sama djeca nisu sigurna što treba raditi. U bliskoj budućnosti prezentirat ćemo javnosti ono što planiramo uvestti, a to je jedinstven stil igre u svim uzrasnim kategorijama', dodao je Hajdukov sportski direktor.

Ugovor s Andrićem potpisan je na dvije i pol godine, ali odmah je objašnjeno da je to najmanje važna informacija.

'Nismo išli u financijske detalje niti na neko duže vremensko razdoblje. Željni smo i voljni raditi, a damo rad će odrediti što će se u budućnosti odvijati. Duboko smo uvjereni da ćemo trajati puno dulje od onoga što stoji u ugovoru. S tim ciljem već sutra krećemo raditi', zaključio je Vučević.

Naravno, nisu se mogla izbjeći pitanja o predstojećem derbiju s Dinamom (subota, 15 sati). hajdukov sportski direktor je jasan:
'Za tu utakmicu se živi i apsolutno sam siguran da tako misle i igrači. Uvjeren sam u pobjedu.'