KLADITE SE PAMETNO

Anderlecht - Zenit: Lov na golove

06.11.2012 u 11:36

Bionic
Reading

Iz redova domaćih dvoboj sa Zenitom najavljuju kao presudan za ovogodišnje euro-ambicije, na ništa manje od tri boda nitko ni ne pomišlja. Dodatni optimizam stvorile su uvjerljive ligaške pobjede nad Gentom (5:0) i Mecehelenom (4:1)

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje.

'U tjedan dana postigli smo devet golova, sve iz otvorene igre. Potrudit ćemo se da tako i nastavimo, samopouzdanje crpimo iz ta dva susreta, ali i iz onog u Rusiji', kaže trener Van Den Brom.

U St. Petersburgu su pružili odličan otpor i na kraju izgubili golom iz dvojbenog jedanaesterca, zbog čega se podiglo dosta prašine. Publika vjerojatno neće štediti goste, očekuje se standardnih 30 tisuća navijača. Mogla bi ih pojačati i napadačka zvijezda Mbokani (bio ozlijeđen i suspendiran), no Nizozemac još nije odlučio hoće li ga uvrstiti u jedanaestorku:

'Ovo je luksuzna situacija, teško je donijeti odluku obzirom da su svi igrali dobro u zadnjim utakmicama. U svakom slučaju, neće biti velikih promjena'.

Dvojac Jovanović-De Sutter je posebno raspoložen, pa je možda prije za očekivati povratak Kanua u veznu liniju umjesto jednog od dvojice tinejdžera, a Kongoanca kao jokera na klupi. Izostaju bek Deschacht i krilo Vargas, što ne bi trebao biti (pre)velik problem.

Zenit je uspio riješiti problem koji je nastao s kapetanom Igorom Denisovom, zbog čega je on bio poslan u drugu momčad. Završilo je tako da se on sam odlučio ispričati vodsvu kluba, jer je shvatio kako više neće zaigrati za prvu momčad, a ugovor mu traje do 2015. i da to stvarno ne bi imalo smisla. Već u prošloj utakmici s Rostovom je zaigrao, ušao je s klupe u drugom poluvremenu. Inače, utakmica je završila 2:1 , a Zenit je zabio pobjednički gol u sudačkoj nadoknadi. Naravno, rezultat vara, Zenit je bio puno bolja momčad i trebali su slaviti puno uvjerljivije. Sada su u nizu od šest pobjeda u svim natjecanjima.

Nije se samo on vratio, već i igrač kojeg se dugo, dugo čekalo i čiji se povratak na teren već tri mjeseca odgađao za tjedan dana. Portugalac Danny dobio je zadnjih 10-ak minuta, a sličnu minutažu mogao bi imati i danas. Time je Zenit riješio sve probleme s ozljedama.

Ipak, nije tako ostalo i u ovoj utakmici neće biti Hulka, koji je zadobio problem s tetivom pri izvođenju jednog kornera. On će biti jedini koji danas neće biti na raspolaganju treneru Lucianu Spallettiju.

'Obje momčadi trebaju pobjedu. Vidjet ćemo kako će se utakmica razvijati, te će se prema tome obje momčadi prilagođavati. Obje momčadi igrat će napadački, to je sigurno. Anderlecht je vrlo jaka momčad, imaju dobrog trenera, igrače, i trenutno su u pozitivnoj seriji, šo bi nam moglo dosta otežati. Ponekad utakmica može otići u drugom smjeru zbog nečijeg izvrsnog poteza ili nečije velike pogreške, no ako damo sve od sebe, mi ćemo pobijediti', rekao je Spalletti.

Prognoza

Anderlecht - Zenit, tip više od 2,5 golova

I jednoj i drugoj momčadi treba pobjeda, a logično je da neće čekati do kraja utakmice da ju ostvare i tek tada napasti, već će i jedni i drugi girsti od samog početka i puno napada će biti na obje strane. Ove sezone ruski klubovi su se pokazali kao odlična prilika za over, te ću se ovdje odlučiti za još jedan. Anderlecht je u odličnoj formi, u zadnje dvije utakmice zabili su 9 golova, doduše radi se o puno slabijim protivnicima od Zenita, no danas nemaju izbora pa će i oni ići maksimalno ofenzivno i zabiti koji gol za razliku od utakmice na Petrovskom. Prema mojem mišljenju, šansa za over je malo veća nego na under, i to se za ovu kvotu jednostavno treba odigrati.