LIGA PRVAKA

Analiza skupine F – Chelsea jedini siguran

05.09.2010 u 10:53

Bionic
Reading

U ovoj se skupini možemo nadati do zadnjeg kola neizvjesnoj borbi za drugo mjesto. Iako su Marseille i Spartak vrlo respektabilne momčadi, nisu dorasle ekipi Chelsea, koja bi trebala nakon šest utakmica zauzimati prvo mjesto. Ako ih ne pomazi sreća, Žilina bi mogla poslužiti kao vreća za napucavanje i nabijanje gol-razlike

Skupina F: Chelsea, Olympique Marseille, Spartak Moskva, Žilina
Težina: srednje teška skupina

Chelsea: prošlogodišnja momčad, koja je osvojila prvenstvo i FA kup, nije se znatno promijenila tijekom prijelaznog roka, a furiozan početak prvenstva najavljuje njihovu kandidaturu i za naslov Lige prvaka. Trener Ancelotti, koji zna kako se osvaja titula Lige prvaka, nije od onih koji puno eksperimentiraju, tako da će Chelsea igrati u poznatoj postavi i poznatim igračkim stilom.

Snaga ekipe: fizička pripremljenost i snaga
Slabost ekipe: nedostatak rješenja u ofenzivi u slučaju Drogbine ozljede
Šanse za prolaz: 95 posto

O. Marseille: nakon osvajanja dugo očekivanog naslova francuskog prvaka, tijekom prijelaznog roka došlo je do značajnih promjena, ali momčad nije slabija. Otišli su prvi topnici Niang i Kone te problematični Ben Arfa, a klub su pojačali Španjolac Azpilicueta te Remy i Gignac, od kojih se očekuje da, osim u Marseillu, budu u budućnosti i prvi napadački tandem francuske reprezentacije.

Snaga ekipe: obrana na čelu s golmanom Mandandom
Slabost ekipe: vezni red, naročito učestale ozljede Lucha Gonzaleza
Šanse za prolaz: 65 posto

Spartak Moskva: za ovu su sezonu u ekipu uložili čak 34 milijuna eura, čime su u samom vrhu klupskih potrošača ovog prijelaznog roka. Najveća zvijezda ekipe je Brazilac Welliton, a od pojačanja posebno treba izdvojiti vrlo brzog i neugodnog krilnog igrača Irca McGeadyja te argentinskog braniča Nicolasa Pareju. Iako su najbolji igrači stranci, više od pola momčadi čine ruski igrači.

Snaga ekipe: ofenzivna postava McGeady-Alex-Welliton
Slabost ekipe: neiskusna obrana na čelu s tek prosječnim golmanom
Šanse za prolaz: 35 posto

Žilina: kada bismo se morali kladiti koja će ekipa ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka završiti natjecanje bez ijednog osvojenog boda, tipovali bismo upravo na Žilinu. Osim što u grupi mora igrati protiv triju za nekoliko klasa boljih i iskusnijih ekipa, njihova je momčad do te mjere skromna da ne sadrži nijednog igrača koji bi u drugim ekipama ušao u konkurenciju za prvu jedanaestoricu.

Snaga ekipe: čvrstina i kompaktnost
Slabost ekipe: općenito nedostatan igrački kadar
Šanse za prolaz: pet posto