HRVATSKE KOŠARKAŠICE

Ana-Marija Begić: U Beograd se idemo potući sa Srpkinjama za dobar rezultat

08.02.2023 u 18:46

Bionic
Reading

Pred ženskom seniorskom reprezentacijom Hrvatske je ogled protiv Srbije, posljednja utakmica kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će se od 15. do 25. lipnja ove godine održati u Sloveniji i Izraelu

Reprezentacija se u nedjelju okupila u Zagrebu, a u srijedu je, nakon dva dana treninga, otputovala u Beograd gdje će 9. veljače s početkom u 18 sati na parket u dvoboj s reprezentacijom Srbije, aktualnim europskim prvakinjama i četvrtom ekipom s posljednjih Olimpijskih igara u Tokiju.

"Očekujem vrlo tešku i borbenu utakmicu od samog početka. To su protivnice koje imaju reputaciju fizičke snage. Ne predaju se od prve do zadnje minute, ne posustaju bez obzira na rezultat. Igranje u gostima također otežava situaciju, no nikada se ne zna što se može dogoditi. Nadam se da ćemo odmah u utakmicu ući spremno, odlučno i potući se za što bolji rezultat“, rekla je kapetanica Ana-Marija Begić.

Svjesna zahtjevnosti utakmice je i Matea Tadić prije samog susreta.

"Svakako nije jednostavna situacija, mi smo u skupini s tri ekipe, a jedna od tih je Srbija koja je uvijek dobra na svim natjecanjima. No, ja ne bih na to gledala tako, mi jednostavno idemo na pobjedu pa ćemo vidjeti. Smatram da trebamo ići s takvim mentalitetom. U prvoj utakmici sa Srbijom u Zaboku nismo dobro odgovorile s obranom i skokom, no ako riješimo te dvije stvari smatram da im možemo parirati. Atmosfera je u reprezentaciji odlična, svim curama odgovara dolazak u Hrvatsku iz drugih država u kojima igraju, pričati svoj jezik, biti sa suigračicama iz reprezentacije“, kazala je Tadić.

Četrnaest je igračica stiglo na pripreme, a izbornik Stipe Bralić ubrzo je morao odrediti dvanaest igračica koje će predstavljati Hrvatsku.

"Odradili smo ukupno pet treninga u Zagrebu. Dojmovi su dobri, cure su se trudile, vrijedno su radile, no to je doista kratak period. Dođe 14 cura iz 14 različitih klubova i treba posložiti igru u dva dana, ali napravili smo maksimalno koliko možemo. Nemamo veliki broj promjena u odnosu na zadnju utakmicu protiv Bugarske u Vukovaru. Nadam se čvrstoj utakmici, iako znamo da igramo protiv reprezentacije koja je izuzetno jaka, aktualne su prvakinje Europe, četvrtfinalistice Svjetskog prvenstva i polufinalistice Olimpijskih igara“, komentirao je izbornik Bralić.

Uz domaćine Sloveniju i Izrael, na Europsko prvenstvo za žene su se već izravno plasirale Španjolska, Italija i Latvija, a na europsku smotru putuje još sedam reprezentacija pobjednika skupina te četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije kvalifikacija.

Protiv Srbije Hrvatsku će predstavljati sljedeće košarkašice: Andrijana Cvitković, Matea Tadić, Ana-Marija Begić, Mia Mašić, Shavonte Zellous, Ana Vojtulek, Sara Borić, Carmen Miloglav, Anđela Strize, Ana Mandić, Iva Slonjšak i Patricia Bura.