DOBRO WORLD CUP OSIJEK 2019.

Ana Đerek u Osijeku osvojila zlato na tlu, Tin Srbić pao s preče...

26.05.2019 u 20:17

Bionic
Reading

Najbolja hrvatska gimnastičarka Ana Đerek osvojila je zlatnu medalju na natjecanju Svjetskog kupa koje je u nedjelju završeno u Osijeku, nakon što je briljantno izvela svoju vježbu na tlu, dok je najbolji hrvatski gimnastičar Tin Srbić zbog pada završio kao šesti na preči...

U finalu partera Ana Đerek je za svoju vježbu osvojila visoku ocjenu 13.033 što je bilo više nego dovoljno za prvu poziciju.

Za Đerek je ovo bio treći nastup pred osječkom publikom u kojem je ostvarila svoj daleko najbolji rezultat. Odličnom nastupu na tlu, Ana je dodala četvrto mjesto u finalu na gredi te je i tim rezultatom nadmašila svoj dosadašnji najbolji plasman u Osijeku, peto mjesto na tlu iz 2015. godine.

Za osvajanje medalje na gredi Splićanki je nedostajalo svega 0,034 boda.

'Ušla sam u finale kao prva, tako da je i postojala mogućnost da ostanem prva, ali nisam baš mislila da ću uspjeti. Ipak mi je ovo prva medalja, nisam baš mislila da će odmah biti zlato. Prezadovoljna sam! Od četiri izvedbe teških vježbi to su bile četiri dobre izvedbe. Stvarno… još i finale grede koje je bilo bolje odrađeno nego kvalifikacije. Uspjela sam ostati koncentrirana na parter i to sve ponoviti. Prezadovoljna sam i ponosna sam na sebe. Publika je ovdje nevjerojatna. Jednom u životu ovako nešto osjetiš', izjavila je Đerek nakon trijumfa.

S jednakim brojem bodova drugoplasirana je na parteru bila Ukrajinka Angelina Radivilova koja je unatoč većoj startnoj ocjeni, imala slabiju izvedbu od Ane. Brončana medalja na tlu pripala je Rumunjki Alexandri Mihai (12.933). Što se grede tiče, prvo mjesto ponovno je pripalo Ukrajinki Angelini Radivilovoj (13.333), a drugo i treće Rumunjkama Carmen Ghiciuc (13.100) i Alexandri Mihai (12.667).

Drugi hrvatski predstavnik u današnjim finalima bio je aktualni europski viceprvak na preči Tin Srbić koji je izvodio svoju novu vježbu, s kojom bi vrhunac trebao doživjeti u drugom dijelu sezone, kad je na rasporedu Svjetsko prvenstvo u Stuttgartu. Tinu je ovo bio i prvi nastup nakon osvojenog srebra na Europskom prvenstvu u Poljskoj.

  • +14
Drugi dan finala DOBRO World Cupa Osijek 2019. Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX

Nažalost, Srbić nije stigao do trećeg uzastopnog zlata u Osijeku. Na ovogodišnjem izdanju domaćeg Svjetskog kupa Tinu je zbog pada na početku vježbe pripalo šesto mjesto s ocjenom 12.933.

'To je gimnastika. Jako rijetko griješim, ali to je pokazatelj da svi griješe, to se jednostavno događa. Obožavam nastupati pred punom dvoranom, publikom, to me još više digne. Problem je kad nisi u formi, jer to onda u gimnastici ne može baš pomoći. To sam sad doživio i shvatio. Postavio sam si previsoka očekivanja, idem probati raditi tu najtežu vježbu. Dogodio se pad i realno kad padneš na početku vježbe, jako je teško uopće nastaviti dalje. Drago mi je da sam uspio doći do kraja vježbe bez pada. Realno sam zadovoljan da sam skupio hrabrost za tu najtežu vježbu', rekao je Tin Srbić.

Najbolji prečaš na DOBRO World Cup Osijek 2019. tako je postao Rus Aleksej Rostov (13.733). Srebrna medalja pripala je još jednom Rusu, Aleksandru Karcevu (13.600), dok je brončano odličje osvojio Cipranin Ilian Georgiou.  

Hrvatska reprezentacija tako je na na ovogodišnjem izdanju Svjetskog kupa u Osijeku imala čak šest velikih finala, a zlatne medalje osvojili su Robert Seligman na konju s hvataljkama te Ana Đerek na tlu.