PRAVAC - FIORENTINA

Amauri iz Juventusa u redove mrskog rivala

24.01.2012 u 19:45

Bionic
Reading

Posudbene su ugovore u utorak potpisali Amauri Carvalho i Taye Taiwo, igrači pod ugovorima s talijanskim nogometnim klubovima Juventusom odnosno Milanom

Brazilski centarfor Amauri (31) potpisao je posudbeni ugovor s Fiorentinom, čije će boje braniti do kraja sezone. Nakon toga isteći će mu ugovor koji ima s Juventusom, te će biti slobodan igrač. Nametne li se u firentinskoj momčadi, koja treba golgetera nakon što je Alberta Gilardina prodala u Genou, Amauri bi u Firenci mogao nastaviti karijeru.

Iako za Amaurijem u Torinu neće liti rijeku suza, prelazak na relaciji Juventus - Fiorentina u tom se navijačkom korpusu smatra ekvivalentom smrtnog grijeha. Od Roberta Baggia pa sve do danas takvi transferi nikada nisu blagonaklono gledani.

Redove talijanskog prvaka Milana, s kojim ima važeći ugovor do 30. lipnja 2014. godine, privremeno je napustio nigerijski reprezentativac Taye Taiwo. Do kraja će sezone 26-godišnji lijevi bočni branič, po potrebi i veznjak, skupljati minutažu u londonskim Queen's Park Rangersima.

Na San Siru se Nigerijac nije nametnuo nakon što je ljetos stigao iz Marseillea u besplatnom transferu.

Amauri, kada je u formi, može napraviti puno štete