NEMA NADE?

'Alonso može zaboraviti titulu i sljedeće sezone!'

25.09.2013 u 18:18

Bionic
Reading

Lotusov direktor Alan Permane ne vjeruje da će biti velikih promjena u odnosu snaga u 2014. godini te da bi Sebastian Vettel lako mogao nastaviti svoju dominaciju

Alonso je u svojoj posljednjoj izjavi ustvrdio da je upravo sljedeća godina šansa Ferrarija da preuzme dominantno mjesto u Formuli 1, s obzirom na velike promjene tehničkih pravila, uključujući i promjene motora, koje idu na ruku talijanskoj momčadi. Španjolac kaže da u 2014. svi kreću od nule. No, ima i onih koji misle kako se ništa neće promijeniti, a Vettel će i dalje redovito pobjeđivati.

'Nije da će Caterham i Marussia krenuti s iste točke kao i ostali. To se neće dogoditi. Bit će promjena, ali ne totalnih. Sebastian trenutno ima dvije sekunde prednosti po krugu i nešto će od toga prenijeti i u sljedeću godinu. A moramo priznati da je Red Bull bolji od drugih u izradi bolida, pa zašto ne bi tako bilo i sljedeće godine?', smatra Lotusov direktor Alan Permane koji dodaje:

'Postojat će određeni utjecaj novih motora, ali nema razloga vjerovati da Renault neće obaviti dobar posao. Red Bull će i dalje biti ekipa koju će trebati pobijediti, a Vettel vozač na vrhu. Bio je brži 2.5 sekunde po krugu od svih u Singapuru, a sigurno nije išao punim gasom osim u kvalifikacijama. To uništava duh konkurenciji.'

'Da sam ja Fernando, ne bih pričao o tituli prvaka. Nek ju zaboravi, nije joj ni blizu. I neće biti ni blizu ni sljedeće godine, ako Red Bull već sad ima takvu prednost,' zaključio je Lotusov operativac.