TEŠKA ZADAĆA

Alonso: Moram početi pobjeđivati Vettela

08.07.2013 u 14:08

Bionic
Reading

Fernando Alonso priznaje da ne može doći do naslova prvaka ove sezone ako ne počne redovito završavati ispred vodećeg čovjeka prvenstva

Svjetski prvak iz 2005. i 2006. godine na Nurburgringu je odradio solidan posao, no to je ponovo bilo dovoljno tek za četvrto mjesto. Ferrari koji je izgledao odlično na samom početku sezone sada kaska za Red Bullom, možda i za Mercedesom te Lotusom, no iskusni Španjolac ne gubi nadu.

'Glavni cilj nam je svaki vikend završiti ispred Sebastiana, što ovaj put nije bio slučaj pa ne možemo biti sretni. No istina je da smo dobili u Silverstoneu 15 bodova u odnosu na njega, a sada izgubili 13 pa smo u manje više istoj poziciji. Cilj nam je prije odmora u kolovozu smanjiti razliku u Mađarskoj, gdje zbilja moramo biti ispred njega. Neće biti lako, no razliku moramo smanjiti, i to odmah,' izjavio je Fernando Alonso nakon Velika nagrade Njemačke, svjestan da se razlika od 34 boda ne bi smjela mnogo povećati uoči završne faze sezone.

'Ovaj rezultat bio je naš maksimum. Strategija je bila dobra, startali smo osmi i završili među vodećima, četiri sekunde iza Vettela. To je bio manje-više dobar ritam u utrci za nas, no nedovoljno da ih prestignemo,' komentirao je svoj nastup na Nurburgringu Alonso, a njegov šef Stefano Domenicali smatra da će u nastavku sezone biti ključno dobro razumijevanje guma:

'To je vrlo važan element koji treba uzeti u obzir pri razvoju automobila: način na koji gume utječu na brzinu bolida. Nositi se s tim na pravi način je ključno za nas ako se želimo boriti za prvenstvo,' zaključio je ravnatelj Ferrarija.