REAKCIJE NAKON DEBAKLA

'Alonso je inteligentan i to mu je ovaj put naštetilo!'

28.05.2013 u 17:47

Bionic
Reading

Jenson Button smatra da je za slab nastup Fernanda Alonsa u Monaku krivo pretjerano kalkuliranje i nedostatak rizika

Iznimno loša vožnja 31-godišnjeg Španjolca jedna je od glavnih vijesti proteklog F1 vikenda, jer to je nešto što se zbilja rijetko viđa. Alonso je tijekom Velike nagrade Monaka tonuo u poretku, posebno u drugom dijelu utrke u kojem su ga Sergio Perez, Adrian Sutil i Jenson Button prešli na mjestima gdje to i nije bilo za očekivati.

Takav nastup očekivano je izazvao kritike na račun Ferrarijevog vozača, jer ne pamtimo takav njegov nastup, no Button je stao u njegovu obranu.

'Kažu da u Monaku najbolji dolaze na vrh, ali možda samo ako se dobro kvalificiraju. Pogledajte što se Fernandu, kojeg smatraju jednim od najboljih, dogodilo. Napravio je poteze koje je smatrao dobrima, ali su mu naštetili. A drugi su ga prešli jer nije vozio na samoj granici,' izjavio je McLarenov vozač pa nastavio:

'Fernando se bori za titulu i vidjelo se da vozi na taj način. Možete vidjeti razliku kad netko vozi da bi bio dobar u jednoj utrci, a kad netko razmišlja o 19 utrka. Fernando je inteligentan vozač, ali to mu je vjerojatno naštetilo u Monaku.'