DOMIŠLJATI NIJEMCI

Atletika se vraća i to pred gledateljima; mjesto održavanja je nevjerojatno, nikada se nije nastupalo na takvoj lokaciji

21.05.2020 u 09:28

Bionic
Reading

Atletika se vraća u Njemačku. Prvi put nakon izbijanja pandemije koronavirusa na jednom atletskom natjecanju prisustvovat će i gledatelji

U Duesseldorfu će se 12. lipnja održati atletsko natjecanje u skoku s motkom 'Noć leta' na kojem će moći prisustvovati i gledatelji. Međutim, događaj se neće održati na stadionu ili na gradskom trgu. Već u drive in kinu.

Organizatori će unutar Autokino Duesseldorf postaviti zaletište, stupove, te strunjaču. Gledatelji će natjecanje moći pratiti iz svojih automobila ili na velikom platnu.

'Siguran sam da će to biti sjajan događaj, posebno zbog lokacije. Mislim da nitko nikada nije nastupio u drive in kinu', kazao je njemački motkaš Bo Kanda Lita Baehre.

'Dusseldorf je poznat po sjajnoj publici, vjerujem kako će i u kinu biti sjajna natjecateljska atmosfera', dodao je 21-godišnji Lita Baehre. Osim njega nastupit će i Raphael Holzdeppe, te Torben Blech.

Njemački rekord u skoku s motkom drži Bjorn Otto koji je u rujnu 2012. u Aachenu preskočio 6.01.

'Nitko ne očekuje rekorde. Natjecanjem motkaša u drive-in kinu željeli smo utažiti žeđ za vrhunskim sportskim događajem pred publikom i istovremeno osigurati poštivanje Pravilnika o zaštiti od koronavirusa. Kad sportaši krenu s natjecanjem u kasnim večernjim satima bit će to spektakularni događaj za gledatelje kakvog nikada ranije nisu vidjeli', rekao je Lars Wismer, sportski direktor u D.LIVE-u.

U Njemačkoj je do sada zabilježeno više od 176.000 slučajeva koronavirusa s 8.100 smrtnih slučajeva.