Šunjić prošao malo bolje

Alen Halilović neće po dobrome pamtiti prvu utakmicu u početnoj postavi Birminghama; dobio jedva prolaznu ocjenu i igru napustio zbog ozljede

27.12.2020 u 08:42

Bionic
Reading

Alen Halilović nije značajnije utjecao na igru u prvom poluvremenu utakmice protiv Notthingham Forresta, a na poluvremenu je zamijenjen zbog ozljede

Alen Halilović debitirao je u startnoj postavi Birmingham Cityja u koji je stigao da napokon oživi svoju karijeru i vrati se na put koji mu svi priželjkuju. Trener Birminghama Aitor Karanka je uoči utakmice u gostima kod Notthingham Forresta izjavio kako ga je Halilović oduševio.

'Znao sam da je stvarno dobar igrač, a sada sam se u to i osobno uvjerio. Da budem iskren, ovo je bio prvi tjedan u kojem je mogao trenirati 100 posto sa suigračima, jer otkako je stigao ovdje nismo mogli trenirati zajedno, s obzirom na to da smo non-stop imali utakmice i nije bilo vremena za nova uigravanja. Jednostavno, do sada je to bilo nemoguće. Ovaj tjedan bio je jako dobar na treninzima, pogotovo da dostigne intenzitet kojim se igra u prvenstvu', nahvalio je Halilovića novi trener, a potom mu dao i priliku od prve minute.

Susret je završio remijem 0:0, a Halilović se i nije pretjerano proslavio. Bio mu je to prvi puta da počinje od prve minute, ali nije se istaknuo niti jednom napadačkom akcijom u prvom poluvremenu u kojem je bio u igri. Birmingham Mail je Halilovića na kraju ocijenio s 5.5, a nešto je bolje prošao drugi Hrvat u svlačionici engleskog drugoligaša Ivan Šunjić koji je dobio ocjenu 6.

'Bez obzira na nekoliko dobrih poteza, činilo se da mu nedostaje širina ideja i opcija prije nego je zamijenjen na poluvremenu zbog ozljede', stoji uz Halilovićevu ocjenu, dok je Šunjić prošao malo bolje:

'Pokazao je više želje i energije od bilo kojeg drugog igrača Birminghama u prvom poluvremenu, no treba reći i da mu je radar za točna dodavanja bio krivo namješten. U drugom dijelu se istaknuo u najopasnijoj prilici gostiju, ali pucao je previše mekano. Puno energije, nedovoljno preciznosti.'

Trener Karanka se nakon utakmice osvrnuo na Halilovića i njegovu ozljedu zbog koje je zamijenjen.

'Halilović je osjetio preponu, a ja nisam htio ništa riskirati. Ne znam hoće li biti spreman za iduću utakmicu u utorak, ali njegova zamjena Gary Gardner je pokazao pravu energiju i jako sam zadovoljan njegovim nastupom. On je netko kome možete vjerovati', poručio je Karanka.