u čemu je problem?

Alen Halilović morao objašnjavati zašto je u kratkoj karijeri promijenio čak sedam klubova

06.02.2019 u 17:36

Bionic
Reading

Alen Halilović (22) u samom je finišu zimskog prijelaznog roka iz Milana prešao u redove belgijskog Standard Liegea. Kapetan hrvatske U-21 reprezentacije sad je i službeno predstavljen u novom klubu, a morao je odgovarati i ne za njega ne baš ugodna pitanja...

U ljeto 2014. godine Alen Halilović je iz Dinama otišao u - Barcelonu. No, bilo je iluzorno očekivati da se nametne u jednoj od najjačih svjetskih momčadi, iako je u tim trenucima proglašavan jednim od najvećih hrvatskih i europskih nogometnih talenata.

Nakon toga je uslijedio trnovit put - prošao je Halilović Sporting Gijon, pa njemački HSV, Las Palmas, a na kraju je prošlog ljeta kao slobodan igrač potpisao za Milan. No, ni u dresu 'rossonera' nije pronašao sreću te je sada u karijeru odlučio oživjeti u belgijskom Standard Liegeu.

'Ne žalim što sam tako mlad otišao u Barcelonu, pa 99 posto klinaca na mom mjestu napravilo bi isto', pojasnio je Halilović te se osvrnuo na činjenicu da mu je Standard sedmi klub u kratkoj karijeri:

'U HSV-u je trener koji me doveo dobio otkaz nakon četiri utakmice, a njegov nasljednik nije me vidio u svom sustavu. Jasno mi je rekao da želi igrati s dvojicom napadača i da mu se u koncepciju ne uklapa klasična desetka. Las Palmas? Bilo je dobro, ali sam se ozlijedio i bio sam izvan terena četiri mjeseca na početku druge sezone...'

  • +11
Hrvatski nogometaš Alen Halilović Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

A što se dogodilo u Milanu? Zašto kapetan mlade hrvatske reprezentacije nije igrao za 'rossonere'?

'To morate pitati gospodina Gennara Gattusa', rekao je uz smiješak Alen Halilović te se odmah uozbiljio:

'Razgovarali smo nekoliko puta i on mi je rekao da voli igrače poput mene, ali rekao mi je da sam još mlad i da se moram prilagoditi načinu rada u Milanu i taktički napredovati. Mogao sam ostati i čekati priliku, ali to mi nije bio cilj. Želim igrati i pokazati svima što mogu napraviti na terenu. Zato sam došao u Standard. Dolazak u Belgiju ne smatram velikim korakom unatrag. Prije nego što sam potpisao ugovor, gledao sam neke utakmice belgijskog prvenstva, fokusirao sam se na način igre Standarda i mogu slobodno reći kako sam došao ovdje da bih osvojio naslov prvaka', zaključio je Halilović.

Nakon Dinama, Barcelone, Sporting Gijona, HSV-a, Las Palmasa i Milana..., nadamo se da će mu ovo biti 'sedma sreća'.