MJESEC DANA KASNIJE

Alen Babić saznao novi datum za meč koji mu može donijeti svjetsku titulu

20.02.2023 u 11:37

Bionic
Reading

Prije tri tjedna konačno smo saznali datum kada će Alen Babić pokušati postati novim svjetskim prvakom iz Hrvatske, prvi nakon Stipe Drviše koji je 2007. godine osvojio WBA naslov poluteške kategorije protiv Silvia Brancoa

Ipak, 18.03. ipak neće biti taj dan kako je prvotno najavljeno; meč je odgođen na mjesec dana. Tako će novi datum biti 22.04., te kako možemo vidjeti na Babićevom Instagram storyju to ga nije pokolebalo.

'Novi datum! Zato sam i govorio da treba pričekati. Nema veze, spreman sam sada, za mjesec dana, za dva mjeseca, tri, koji god datum da stavi, ovo je neizbježno', poručio je 'Savage', a prenosi Fight Site.

Nekoliko je hrvatskih boksača koji trenutno jurišaju prema svjetskoj tituli, a izgleda kako će Alen Babić biti prvi koji će dobiti priliku za osvajanje iste. Dok Babić pokorava Bridgerweight kategoriju, u teškoj su korak do svoje prilike stigli Filip Hrgović i Agron Smakići. Dok Filip još uvijek ne zna protivnika za borbu koja bi trebala biti eliminacijska za napad na titulu, Agron vrlo brzo napada europski naslov protiv vrlo opasnog Agita Kabayela.

Petar Milas se također vratio na pravi put nakon poraza od Tonyja Yokea, a Luka Plantić je nakon posljednje dvije pobjede zakoračio u top 50 boksača svijeta, te se trenutno nalazi na 36. mjestu super srednje kategorije na BoxRec ljestvici.

Godina 2023. definitivno će biti zaštićena u znaku hrvatskog boksa, a možda konačno dobijemo i novog svjetskog prvaka nakon punih 16 godina.