PRITISAK NA FINCA

'Ako Kimi odbije ovu ponudu, pokazat će da je slabić!'

03.07.2013 u 20:28

Bionic
Reading

Kimi Raikkonen mora iskoristiti jedinstvenu priliku i sljedeće sezone karijeru nastaviti u Red Bullu, smatra Niki Lauda

Finski 33-godišnji vozač odlično vozi za volanom Lotusa posljednje dvije sezone, a svojim je nastupima pridobio pažnju Red Bulla, koji traži zamjenu za Marka Webbera. Već mjesecima se govori o transferu 'Icemana' među 'crvene bikove', a tijekom prošlog vikenda Christian Horner je otvorio priznao da ga želi dovesti u svoju ekipu.

Konkurencija Kimiju za mjesto među 'bikovima' su mladi vozači Tora Rossa Jean-Eric Vergne i Daniel Ricciardo, no jasno je da će Raikkonen biti taj koji će voziti za ekipu sljedeće godine ako on to bude htio. No, u Lotusu se dobro osjeća, nema na njega nikakvog pritiska niti ga tjeraju da radi ono što najviše mrzi, provodi vrijeme u društvu medija. U Red Bullu ga pak čeka najbolji bolid, ali i Sebastian Vettel kao timski kolega, koji bi mu bio velika prijetnja, s obzirom da je stasao u ekipi i vozi gotovo savršeno Neweyjeve bolide.

'Ako Kimi ne ode, onda je slabić. Ali istina, možda će imati više radnih dana u Red Bullu i manje pijanih dana,' kaže Niki Lauda, a u Lotusu se nadaju da debakl s Velike nagrade Britanije, kada je ekipa krivom odlukom upropastila utrku Raikkonenu, neće utjecati na njegovu konačnu odluku:

'Kimi je inteligentan i neće dopustiti da jedna kriva procjena dovede do odluke za koga će voziti u 2014. Čini se da mu je lijepo u Lotusu i učinit ćemo sve što možemo da mu pokažemo da je tu njegovo mjesto sljedeće sezone i nakon toga,' izjavio je ravnatelj Lotusa Eric Boullier