NAJ-GOLOVI DERBIJA

Ako je Machadov gol sjajan, što tek reći za ova dva?

16.03.2015 u 15:18

Bionic
Reading

Hajduk i Dinamo ove su subote odigrali dopadljiv derbi, u kojem smo vidjeli nekoliko igraća 'budućnosti', ali i lijep gol Portugalca Machada, kojim je Dinamo izjednačio za konačnih 1.1

Hajduk je vodio od 73. minute, kada je nakon lijepe akcije zabio Andrija Balić. I tu su prednost 'bili' čuvali sve do četvrte minute sudačke nadoknade, odnosno prekrasnog voleja Portugalca Machada, koji je završio iza vratara Kalinića.

Naravno, teško je biti objektivan i po ljepoti vrednovati golove, ali bilo ih je nekoliko koji su obilježili derbije Hajduka i Dinama.

A dva koja, po mašem mišljenu, spadaju u kategoriju 'više' od ovog Machadovog datiraju još iz 1996. godine. I oba su postignuta na istoj utakmici.

Prvi od njih je klasični volej Srđana Mladinića, igrača koji je igrao u oba kluba, a u to je vrijeme nosio dres zagrebačkog Dinama. On je u tom derbiju, koji je završio pobjedom Hajduka 3:2, zabio za izjednačenje 2:2.

Međutim, nedugo nakon tog gola, jednako efektan, ali iz 'kalsičnog' udarca zabio je Niko Čeko, koji je ujedno osigurao pobjedu Hajduku.