UPoZORENJE ŽRTVE

'Ako bude po Mourinhovom, netko će umrijeti na terenu!'

21.08.2015 u 14:34

Bionic
Reading

Bivši nogometaš Fabrice Muamba koji je preživio srčani zastoj na terenu u ožujku 2012. godine, upozorio je Josea Mourinha na posljedice koje može imati zabranjivanje fizioterapuetima utrčavanja u teren...

Podsjetimo, portugalski stručnjak podigao je buru svojim vrijeđanjem i izbacivanjem iz ekipe doktorice Eve Carneiro, koja je tijekom utakmice sa Swanseajem utrčala u teren da bi pomogla ozlijeđenom Edenu Hazardu.

Mourinho je zaključio da igraču nije ništa i da liječnici moraju 'razumijeti nogomet', jer Chelsea je u tom trenutku imao igrača manje, a još jedan izvan terena postao bi velik problem za obranu. No, s druge strane žrtva srčanog zastoja usred utakmice upozorava ga na kobne posljedice takvog razmišljanja.

'Sigurnost nogometaša je ključna. Kad se igrač ozlijedi, liječnik i fizioterapeut moraju ga moći pregledati. Ako Mourinho nastaviti inzistirati s onemogućenjem doktora u njegovom djelovanju zbog interesa igre, to bi moglo završiti smrću,' kaže Fabrice Muamba koji je u ožujku 2012. godine doživio srčani zastoj tijekom utakmice Tottenhama i Boltona u FA Cupu.

Za razliku od mnogih nesretnih kolega koje nisu preživjele ovakav napadaj, Muamba je uspio, ali je morao prekinuti karijeri.