WTA Stanford

Ajla Tomljanović pod hrvatskom zastavom u četvrtfinalu!

06.08.2015 u 14:28

Bionic
Reading

Pobjedivši američku tenisačicu Madison Keys (WTA - 18.) s 1-6, 6-4, 6-1 Ajla Tomljanović (WTA-69.) se u četvrtak ujutro plasirala u četvrtfinale WTA turnira u Stanfordu, na kojem nastupa pod hrvatskom zastavom.

Za Tomljanović, koja ima i australsko državljanstvo,je to treće četvrtfinale u 2015. godini, nakon što se u veljači probila do finala u Pattaya Cityju gdje ju je pobijedila Daniela Hantuchova, a svibnju je poražena u četvrtfinalu Strasbourga od Samanthe Stosur.

Podsjetimo, u srpnju 2014. godine 22-godišnja Ajla Tomljanović postala je i službeno australska državljanka. Očito joj je nastup pod hrvatskom zastavom donio sreću… Međutim, treba reći kako Ajla na svim WTA turnirima igra pod hrvatskom zastavom (WTA priznaje državljanstvo tek kad postane službeno, op.a.) dok primjerice na Grand Slam turnirima – kao što je već bio slučaj - igra pod australskom zastavaom (ingerencija ITF-a).
Madison Keys je druga najbolje rangirana tenisačica koju je Tomljanović pobijedila u ovoj sezoni. Amerikanka je trenutno 18. na pojedinačnoj WTA ljestvici, a Jelena Janković je bila 16. na svijetu kad ju je Ajla pobijedila u Brisbaneu, gradu u kojem danas živi.

Tomljanović će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednice dvoboja japanske veteranke Kimiko Date Krumm i 4. nositeljice, Čehinje Karoline Pliškove.



WTA Stanford - 2. kolo:

AJLA TOMLJANOVIĆ (HRV) - Madison Keys (SAD/7) 1-6, 6-4, 6-1

Jelina Svitolina (Ukr/8) - Nicole Gibbs (SAD) 6-3, 7-6 (5)

Alison Riske (SAD) - Carla Suarez Navarro (Špa/3) 6-4, 6-4