sumnjive radnje

Ajax povukao potez koji je odjeknuo; evo zašto je glavni direktor kluba suspendiran

02.04.2024 u 12:36

Bionic
Reading

Nizozemski nogometni velikan Ajax suspendirao je generalnog direktora kluba Alexa Kroesa zbog navodne trgovine povlaštenim informacijama, objavio je amsterdamski klub

Nadzorni odbor Ajaxa je utvrdio kako je Kroes kupio više od 17.000 dionica kluba tjedan dana prije objave njegovog imenovanja 2. kolovoza 2023.

'Nadzorni odbor je pribavio eksterne pravne savjete koji pokazuju da je vrlo vjerojatno počinio trgovanje na temelju povlaštenih informacija, a trgovanje povlaštenim informacijama je kazneno djelo', objavio je klub.

Predsjednik Nadzornog odbora Michael van Praag poručio je kako su u klubu iznenađeni onime što se događa, dodavši kako je to jako 'loše za klub i za sve kojima je stalo do Ajaxa'.

'Postupci Alexa Kroesa nisu kompatibilni s onim što zastupa Ajax. Trenutak u kojem je kupio dionice znači da je trgovao s insajderskim informacijama. Tvrtka ne može tolerirati takvo kršenje zakona, pogotovo ako se radi o predsjedniku upravi', kazao je Van Praag.

Ta potez svakako je odjeknuo, a vijesti o Kroesu dolaze u teškom trenutku za klub koji se bori za plasman u neki od europskih kupova, a ujedno je krenuo i u potragu za novim trenerom nakon što je objavljeno da John van 't Schip na koncu sezone napušta klupu.

Ajax, u čijim redovima igraju trojica hrvatskih nogometaša, Borna Sosa, Josip Šutalo i Jakov Medić, trenutačno je peti sa 44 boda.

Na vrhu ljestvice je PSV sa 72 boda, Feyenoord ima 65 bodova, Twente 56, a ispred "Kopljanika" je i AZ na četvrtoj poziciji sa 52 boda.

Standings provided by Sofascore