DEMANTIRAJU PRIČE

AIK-ova istina: Nećemo prevariti Turininu obitelj

17.07.2013 u 09:38

  • +11

In Memoriam: Ivan Turina 1980-2013

Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajač

Bionic
Reading

Nakon što su se u medijima pojavile informacije o tome kako švedski AIK ne želi uplatiti jedan dio iz ugovora obitelji tragično preminulog Ivana Turine, javio se prozvani klub priopćenjem

Kao što je tportal.hr ranije pisao, Turinina obitelj primila je isplatu koju je poslao AIK. Na njoj piše kako je humanitarnim dvobojem (AIK – SDinamo) uprihođeno 1.374.449 švedskih kruna (gotovo jednoznačne vrijednosti u hrvatskoj kuni), ali i kako će u Hrvatsku biti poslan više nego dvostruko manji iznos, točno 600.131 kruna, jer su Šveđani odbili razne troškove.

Nakon toga švedski Expressen donio je priču o tome kako klub ne želi isplatiti ni novac koji je tragično preminuli Turina trebao dobiti kao 'naknadu za vjernost'.

No sada se javio prozvani klub preko svoje stranice i demantira sve te navode.

'List Expressen je došao do sirovog i nekompletnog materijala i izračuna oko zarade i troškova utakmice u čast Ivana Turine. AIK nikad nije ni namjeravao odbiti troškove obitelji Turina od ukupnog prihoda. Sav prihod će se obračunati kroz fond i obitelj Turina će dobiti novac u cijelosti, no trebat će još neko vrijeme da se sve zbroji. Ali, ponavljamo, AIK će obitelji Turina isplatiti sve troškove i platiti kako je dogovoreno', stoji između ostalog u priopćenju švedskog kluba.