GRČKA SUPERLIGA

AEK-u možda i ključna pobjeda protiv Panathinaikosa; Vida sretniji od Jedvaja

24.04.2024 u 22:20

Bionic
Reading

Veliku pobjedu ostvarili su nogometaši AEK-a u sedmom kolu Lige za prvaka grčke Superlige, pred svojim navijačima su svladali Panathinaikos 3:0.

Već u sedmoj minuti AEK je poveo golom Šveđanina Niclasa Eliassona, dok je domaći sastav prednost povećao krajem prvog dijela. U 38. minuti suparničku mrežu je pogodio Argentinac Ponce. Sve je bilo gotovo u 69. minuti kada je junak susreta Eliasson postigao svoj drugi pogodak za konačnih 3:0.

Hrvatski nogometaši na ovom su derbiju odigrali cijelu utakmicu, Domagoj Vida za domaćina, a Tin Jedvaj u poraženom sastavu. Robert Ljubičić nije ulazio u igru za domaćine.

Olympiakos je osvojio samo bod na gostovanju kod Arisa gdje je odigrao 1:1. Domaći sastav je poveo golom Lorena Morona u 48. minuti, dok je za Olympiakos izjednačio El Kaabi. Hrvatski nogometaš Neven Đurasek ostao je tijekom cijelog ogleda na domaćoj klupi za pričuve.

PAOK je tek remizirao 1:1 kod Lamije, a bio je sasvim blizu poraza. U 100. minuti Schwab je zabio za PAOK i konačni remi. Vrata solunske momčadi čuvao je hrvatski reprezentativni vratar Dominik Kotarski.