NEPRAVDA!

Ademiju uništili karijeru, a on smije igrati iako je bio dopingiran?!

15.12.2015 u 21:07

Bionic
Reading

Vezni igrač brazilske nogometne reprezentacije i Šahtara Frederico Rodrigues Santos, poznatiji kao Fred (22) suspendiran je na godinu dana nakon što je za vrijeme južnoameričkog prvenstva u Čileu ove godine pao na dopinškoj kontroli.

Fred je bio pozitivan na diuretik hidroklorotiazid.

Južnoamerička nogometna federacija je za početak kazne odredila datum 26. lipnja zabranivši mu igranje na natjecanjima pod njezinom ingerencijom. Međutim, Fred je redovito nastupao za Šahtar odigravši ove sezone svih šest utakmica u skupini Lige prvaka.

Ukoliko FIFA proširi kaznu na cijelu svijet, Fred će pauzirati svega četiri mjeseca jer u ukrajinskom prvenstvu sada slijedi zimska pauza, a drugi dio prvenstva kreće početkom ožujka iduće godine.

Fred je za brazilsku reprezentaciju odigrao šest utakmica, dok je za Šahtar, u čijim redovima igraju Darijo Srna i Eduardo da Silva, sakupio 66 nastupa postigavši pet golova.

Podsjetimo, prije nekoliko tjedana Uefa je Arijanu Ademiju zbog dopinga propisala kaznu od čak četiri godine zabrane igranja te mu na taj način praktički uništila karijeru.