SLUŽBENO

Adebayor pet godina u dresu Manchester Cityja

18.07.2009 u 21:32

Bionic
Reading

Engleski nogometni prvoligaš Manchester City u subotu je potpisao petogodišnji ugovor s dosadašnjim napadačem Arsenala Emmanuelom Adebayorom (25)

Togoanac Emmanuel Adebayor pridružio se Argentincu Carlosu Tevezu i Paragvajcu Roqueu Santa Cruzu, koji su ovoga ljeta stigli iz Manchester Uniteda odnosno Blackburn Roversa, u napadu Manchester Cityja. Još odranije su u klubu i Brazilac Robinho, Velšanin Craig Bellamy i Benjani Mwaruwari iz Zimbabvea.

'Došao sam kako bih s ovim klubom i njegovim navijačima pisao povijest', rekao je Adebayor po potpisivanju ugovora.

Manager Manchester Cityja Mark Hughes je također bio zadovoljan novim pojačanjem.

'Od svog dolaska u Englesku Emmanuel se prometnuo u jednoga od najboljih napadača u Premier ligi i zato smo oduševljeni što je pristao doći,' rekao je Hughes.

Adebayor je u Arsenal stigao prije tri godine iz Monaca, te je za 'topnike' postigao 62 pogotka u 142 nastupa, ali tijekom svog boravka u Londonu nije osvojio niti jedan trofej.

'Nedostajat će nam, ali ubuduće nam preostaje fokusirati se na igrače koji su u klubu, dok Emmanuelu zahvaljujemo za sve što je napravio za klub i želimo mu sreću u nastavku karijere', rekao je manager Arsenala Arsene Wenger.

Engleski mediji špekuliraju da je Arsenal od Cityja dobio 25 milijuna funti, dok će Adebayor tjedno zarađivati 130 tisuća funti.