NOVI IZAZOV

Aco Petrović odabirom novog posla sve je iznenadio; ide u veliku avanturu!

23.10.2017 u 15:47

Bionic
Reading

Bivši hrvatski košarkaški izbornik Aco Petrović novi je izbornik reprezentacije Brazila, a vijest bi službeno trebala biti potvrđena ovih dana. Nakon odlaska s klupe Hrvatske nije dugo čekao novi posao…

Kako doznajemo, 58-godišnji Aco Petrović, nakon što je zbog poraza od Rusije u osmini finala Eurobasketa napustio klupu Hrvatske (sporazumni raskid), imao je nekoliko unosnih ponuda koje je odbio. Neke su bile i iz klubova, ali to ga odavno ne zanima...

No kada je došao poziv iz Brazila, očito je to shvatio kao novi izazov u svojoj karijeri. Uostalom, osim u tri mandata na klupi Hrvatske ima i iskustvo vođenje reprezentacije BiH. Kako god se okrene, Petrović je odabirom novog posla sve  iznenadio.

O dolasku Petrovića na klupu Brazila, koji uskoro čekaju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019., raspisao se i brazilski košarkaški portal basquete360.com.

Nema sumnje kako će Petrović, kada službeno preuzme klupu Brazila, imati pune ruke posla da bi skautirao sastave protivnika u skupini, Venezuele, Čilea i Kolumbije, o kojima vrlo malo zna. No zato sve o njemu znaju u Brazilu, a o hrvatskim trenerima, zahvaljujući Ratku Rudiću, koji je vodio vaterpolsku reprezentaciju Brazila, imaju jako visoko mišljenje. Naravno, treba također podsjetiti kako je Hrvatska na Olimpijskim igrama u Riju 2016. u uvodnoj skupini pobijedila Brazil i tada im je već zapeo za oko.

No Petrović ima sličan problem kao i svi ostali izbornici; ne može računati na NBA igrače jer kvalifikacije počinju u studenome. Tako je već sada jasno da igrači kao što su Nene, Neto, Splitter, Felicio i drugi neće moći pomoći.

Navodno je Petrović već kontaktirao s nekim trenerima u Hrvatskoj, s kojima je već surađivao, kako bi jednog od njih privolio da mu bude pomoćnik na klupi Brazila. Jezična barijera i velika baza igrača (Brazil ima 200 milijuna stanovnika, op.a.), o kojima svi treneri iz Europe vrlo malo znaju, zasad će mu biti najveći problem. Ali očito se željan izazova odlučio upustiti u tu avanturu.

  • +29
Eurobasket: Hrvatska - Rusija, osmina finala Izvor: Licencirane fotografije / Autor: FIBA