SJEĆANJA NA KUP

Aco i Cedevita u Zadru: Višnjik želi reprizu!

25.01.2013 u 16:47

Bionic
Reading

U subotu s početkom u 17 sati, u dvorani Krešimira Ćosića igra se utakmica 19. kola košarkaške ABA lige između Zadra i Cedevite

Pobjedama u prošlom kolu, protiv Cibone odnosno Union Olimpije, obje su momčadi 'kupile' mir. Zadar je pobjegao s dna ljestvice, a Cedevita ostala u igri za Final Four.

U 'gradu košarke' uoči ovog derbija prisjetili su se velike pobjede okrnjene momčadi Zadra nad Cedevitom iz 2011., kada je u Draženovu domu u polufinalu Kupa Krešimira Ćosića s pet igrača na terenu Tihomir Bujan odveo Davida do pobjede nad Golijatom. Skup skupocjenih Cedevitinih igrača s klupe je tada vodio današnji trener Aco Petrović. Ni on, ni njegovi igrači nisu pronašli odgovor na borbenost Zadrana koji su silom prilika utakmicu odigrali s pet igrača na parketu tijekom svih 40 minuta.


Naime, bivši su igrači tražili svoj novac, a zbog nepodmirenih obveza Zadar nije mogao za utakmice pod ingerencijom HKS-a registrirati svoje nove igrače pristigle od početka sezone do dana utakmice. Roster su zakrpali juniorima, a u vatru ubacili petorku Car, Olivari, Marčinković, Batur i Bilan

Batur je sa zvukom sirene zabio koš za jednu od najslađih zadarskih pobjeda ikada (83:82), a Aco Petrović je nakon utakmice ponudio ostavku na mjesto trenera Cedevite.

Dvije godine kasnije Petrović, koji je Zadru donio naslov prvaka 2008., ponovno je trener Cedevite, a njegova momčad ni izbliza ne pruža igre kakve se od njih očekuju. Je li naučio lekciju ili će Zadar ponovno biti njegova crna mačka?

KK Zadar TV na svom se kanalu na YouTubeu potrudio izdvojiti najzanimljivije trenutke s ove utakmice. Pogledajte!