PRVA HNL, 19. KOLO

16-godišnji Delač Interu osigurao pobjedu, remi u Osijeku

22.02.2009 u 17:33

Bionic
Reading

Nakon dva i pol mjeseca pauze nastavljena je T-Com Prva HNL. U popodnevnim utakmicama 19. kola vidjeli smo zanimljive utakmice, a najdramatičnije je bilo u Osijeku, gdje je Rijeka na krilima braće Sharbini došla do remija

Ovo 19. kolo, koje je bilo i prvo nakon zimske stanke, donijelo je dobar nogomet. Iako je većina stadiona bila prekrivena snijegom, igra koju su prvoligaški klubovi pokazali bila je na zavidnom nivou

Osijek – Rijeka 2:2 (2:1)
Strijelci: 1:0 Primorac (7), 1:1 An. Sharbini (32), 2:1 Vidaković (35), 2:2 Ah. Sharbini (59)

Možda i najbolju utakmicu vidjeli smo u Osijeku. Domaćini su dočekali Rijeku koja se pokazala kao tvrd orah. Početak utakmice je već nagovijestio da bismo mogli vidjeti dosta golova. Već u sedmoj minuti Miličević je krasno ubacio loptu, a Primorac prsima iz blizine dovodi Osijek u vodstvo. U tim trenucima igrači trenera Steinbrückner su sve više pritiskali riječku obrambenu liniju koja je nekako uspijevala odoljeti napadima domaćinima. U trenucima kad je Osijek dominirao terenom, Rijeka dolazi do izjednačenja, i to u režiji braće Sharbini. Nakon kombinacije Anas – Ahmad, mlađi brat Anas lijepim pogotkom izjednačuje u 32. minuti na 1:1.

Samo tri minute kasnije, domaćini opet dolaze u vodstvo. Srđan Vidaković je primio loptu negdje na sredini terena, pretrčao do ruba šesnaesterca i majstorski matirao Radmana.

Drugo poluvrijeme nije bilo toliko bogato kao prvo, te smo vidjeli još samo jedan pogodak, i to onaj Rijeke. Ponovno je u glavnoj ulozi bio Ahmad Sharbini koji se nakon ubačaja Fernandeza našao sam pred golmanom Skenderom, rutinski ga savladao i donio Rijeci bod. Do kraja utakmice Rijeka je mogla osvojiti i sva tri gola, ali je Štrokov udarac u posljednjim sekundama utakmice prošao pored gola

Slaven Belupo – Šibenik 3:1 (0:0)
Strijelci: 1:0 Bilen (47), 2:0 Vručina (69), 3:0 Vručina (76), 3:1 Zec (90')

Mini derbi između Slavena, četvrtog na ljestvici, i trećeg, Šibenika, otišao je na stranu momčadi iz Koprivnice. Na teškom i snježnom terenu igrači trenera Mile Petkovića očitali su bukvicu gostima iz Šibenika i svladali ih sa 3:0. Dok prvih 45 minuta nije bilo bogzna kakve igre, nastavak je donio pravu golijadu. Već u 47. minuti Vručina probija stranu i dodaje Bilenu koji donosi domaćinima vodstvo od 1:0. Gosti iz Šibenika su, nakon primljenog gola, ostali i bez igrača jer je Bonacin protestirajući na jednu odluku suca dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Tad je bilo jasno da će gosti iz Šibenika teško do boda, a već u 69. minuti Vručina postiže i drugi pogodak za Slaven i praktički osigurava pobjedu svojoj momčadi. Točku na stavio je u 76. minuti ponovno Vručina, koji se našao na pravom mjestu nakon ubačaja Šafarića. Ermin Zec u posljednjim trenucima utakmice samo je smanjio poraz svoje momčadi.

Ovom pobjedom Slaven je preskočio Šibenik na ljestvici, te su sada igrači iz Koprivnice došli na treće mjesto.


Zagreb – Inter 0:1 (0:1)
Strijelac: 0:1 Yankep (16)

Div iz Zaprešića šokirao je gledatelje u Kranjčevićevoj utakmici pobijedivši Zagreb sa 1:0. Jedini pogodak na utakmici djelo je Kamerunca Yankepa u 16. minuti. Domaći su nogometaši imali priliku za izjednačenje, i to u 85. minuti kad je dosuđen jedanaesterac za Zagreba nakon što je srušen Parlov. Šansu za izjednačenje imao je Vugrinec, no mladi golman Intera 16-godišnji Delač obranio je njegov udarac i tako spasio svoju momčad.

Varteks – Croatia Sesvete 2:1 (1:0)
Strijelci: 1:0 Mumlek (24, 11-m), 1:1 Juroš (82), 2:1 Vuk (83)

Zlatko Kranjčar dan prije gostovanja u Varaždinu napustio je klupu sesvetske Croatije i to se odrazilo na momčad. U jednoj blijedoj utakmici 'krojači' iz Varaždina u posljednjim su trenucima utakmice uspjeli pobijediti sesvetsku momčad. Mumlek je u 24. minuti iz najstrože kazne donio Varteksu vodstvo, i to nekoliko minuta nakon što je Croatia ostala bez igrača jer je Agić dobio crveni karton. Iako je Varteks dominirao terenom i bio bolja momčad, gosti iz Sesveta su preko Juroša u 82. minuti iznenadili sve i izjednačili na 1:1. Već u sljedećem napadu Vuk glavom donosi pobjedu Varteksu.

Zadar – Cibalia 2:1 (2:0)
Strijelci: 1:0 Terkeš (25), 2:0 Terkeš (38), 2:1 Husić (61)

Zadrani su došli do nova tri boda koja su im izuzetno važna za nastavak natjecanja. Najzaslužniji za slavlje domaćina bio je Želimir Terkeš koji je postigao dva pogodaka u 25. i 38. minuti. Gosti iz Vinkovaca nisu mogli pružiti dostojan otpor domaćinima, a jedino je Husić nakon gužve u 61. minuti uspio smanjiti poraz svoje momčadi.