MILIJUNAŠI S TERENA

100 najplaćenijih sportaša na svijetu; zato ga zovu Money!

11.06.2015 u 10:42

Bionic
Reading

Forbes je objavio listu 100 najviše plaćenih sportaša i sportašica za 2015, a po zaradi je na vrhu američki boksač Floyd Mayweather jr. te s pravom nosi nadimak Money

Iako je posljednjih godina svijet bio suočen s recesijom, za vrhunske sportaše taj je pojam ostao nepoznanica. Milijuni su se i dalje slijevali na njihove bankovne račune, a ništa drugačije nije ni u 2015.

Očekivano, najplaćeniji je bio Floyd Mayweather, drugu godinu zaredom, odnosno treći puta u zadnje četiri godine. Amerikancu je dovoljno da odradi jedan meč godišnje te dođe do iznosa koji ostali sportaši mogu samo sanjati, a da ne govorimo o običnim smrtnicima.

Ovaj 38-godišnji boksač tako je na vrhu s čak 300 milijuna dolara zarade, a slijedi ga Filipinac i njegov suparnik iz 'meča stoljeća' Manny Pacquiao sa 160 milijuna dolara. Razlika između njih dvojice je ogromna.

Na trećoj i četvrtoj poziciji su nogometaši, ali ni blizu dvojici spomenutih boksača. Realova zvijezda, Portugalac Cristiano Ronaldo sa 79,6 milijuna dolara nadmašio je po tome Barceloninog majstora, Argentinca Lionela Messija sa 73,8 milijuna.

Top 5 zatvara najuspješniji tenisač svih vremena Roger Federer. Iako Švicarac više nije najbolji u bijelom sportu, i dalje zna kako zaraditi – 67 milijuna dolara.

Meč stoljeća nije oduševio, ali je obojici boksača donio milijune


Zatim su na listi dva košarkaša iz NBA-a: Clevelandov LeBron James (64,8) i Kevin Durant (54,1) iz Oklahome Cityja, pa golferi Phil Mickelson (50,8) i Tiger Woods (50,69), a bogato društvo desetorice zatvara košarkaš Kobe Bryant iz Lakersa (49,5).

Tek tada slijedi igrač američkog nogometa iz najbogatije lige svijeta, NFL-a, Ben Roethlisberger s 48,9 milijuna.

Sportaš s prostora bivše države koji je najviše zaradio srpski je tenisač Novak Đoković na 13. poziciji s 48,2, najplaćeniji vozač Formule 1, Britanac Lewis Hamilton je 15. (39), a igrač bejzbola iz MLB-a Jon Lester na 19. je mjestu (34,1).

Prva sportašica na ovoj listi pojavljuje se tek na 26. mjestu, a riječ je o teniskoj ljepotici, Ruskinji Mariji Šarapovoj s 29,7 milijuna dolara. Druga je još jedna predstavnica bijelog sporta, Amerikanka Serena Williams, ukupno 47. s 24,6 milijuna dolara zarade.

Listu TOP 100 zarada sportaša pogledajte OVDJE.