rođena je u litvi

Zvijezda turske serije vuče korijene iz Ukrajine: Kad je stigla u Tursku, promijenila je ime

19.07.2023 u 06:02

Bionic
Reading

Alara Bozbey u seriji 'Pun Mjesec' utjelovila je nesretnu ženu, koja od djetinjstva nosi posljedice zbog gubitka majke, a u privatnom životu doživjela je samo lijepe trenutke

U seriji 'Pun Mjesec' (koju gledatelji imaju prilike pratiti na RTL-u u novom, poslijepodnevnom terminu) Alara Bozbey glumi negativku, na setu je bila pokretač dobre energije. Nerijetko je na društvenim mrežama fanovima pokazivala dobru atmosferu sa snimanja.

Da se Alara Bozbey u svakoj situaciji odlično snalazi, dokazuje i njezina zanimljiva životna priča. Naime ova glumica rođena je u Litvi, u obitelji Ukrajinke i Litvanca. Nakon razvoda roditelja njezina majka se udala u Turskoj pa je Alara dobila tursko državljanstvo te promijenila ime - iz Alona u Alara.

'Roditelji su mi se razveli kada sam imala pet godina, a zbog odgovornosti na koju sam odmalena naučena, stojim čvrsto na zemlji', izjavila je svojedobno Alara i dodala da je ime prilagodila jer ga u Turskoj nitko nije mogao ispravno izgovoriti.

U Tursku je stigla sa 16 godina, a jezik je vrlo brzo savladala. 'Multikulturalnost Turske i gostoljubivost Turaka pomogli su mi da se priviknem bez teškoća na novu situaciju i nikad se nisam osjetila isključenom. Gledala sam vijesti i počela imitirati televizijske voditelje kako bih što bolje naučila jezik', otkrila je glumica.

Biti na pozornici bio joj je san iz djetinjstva. Nakon što je počela sa studijem u Türker İnanoğlu Foundationu i amaterskim bavljenjem glumom, uspjela je dobiti ulogu u seriji 'Yabancı Damat' 2004. godine. Vrijedan i kontinuiran rad doveo ju je do uloge Demet u seriji 'Pun Mjesec', a zahvaljujući njoj doživjela je veliki uspon u karijeri.

Opisuje se kao zabavnu, ugodnu, veselu, discipliniranu i osobu koja poštuje svoj posao. 'Ne stanem dok definitivno ne učinim nešto što mi je cilj. Ne odustajem dok ne ostvarim ono što želim, a dobar primjer za to je moja karijera. Oduvijek sam bila sanjar, treba vjerovati u sebe', objasnila je Alara.

Kad je riječ o njezinoj intimnoj strani života, čuva svoju privatnost. U turskim medijima poznata je njezina ljubav s komičarom Atom Demirerom, s kojim je 2018. godine prekinula dugu vezu. Poslije prekida medijima je potvrdila da više nisu skupa, no otad se o ljubavnom statusu lijepe Turkinje ne zna previše.

Ako je suditi prema njezinim društvenim mrežama, ova glumica ima veliku životnu ljubav - more. Nerijetko se, naime, kupa čak i u siječnju, a koristi svaku priliku da bi uživala u morskim radostima. Osim toga, obožava životinje.