zgodna plavuša

Zvijezda nove turske serije 'Duhovi prošlosti' prije glume radila je kao striptizeta

10.10.2023 u 06:02

Bionic
Reading

Od ovog ponedjeljka gledatelji Nove TV mogu pratiti popularnu tursku dramsku seriju 'Duhovi prošlosti', snimljenu po istinitoj priči i nadahnutu romanom 'Madalyonun içi' dr. Gülseren Budayicioglu. U glavnim ulogama su Birkan Sokullu i Farah Zeynep Abdullah, koju domaća publika pamti po seriji 'Kako vrijeme prolazi'

'Duhovi prošlosti' od prvih nastavka popularni su u Turskoj i nagrađeni priznanjem 'Zlatni objektiv' za najbolju seriju godine, koju dodjeljuje turska udruga novinara. Ona se razlikuje od tipičnih turskih dramskih zapleta i obiluje tajanstvenim poglavljima. Puna je uzbuđenja, drame i preokreta, a glumačka interpretacija gotovo je zadivljujuća. Serija prati obiteljske odnose, uključujući prihvaćanje različitosti, suočavanje s gubicima, borbu s unutarnjim strahovima te važnost empatije.

Farah Zeynep Abdullah, koja u njoj glumi šeficu programa na radiju, rodila se 1989. i odrasla u Istanbulu. Otac joj je podrijetlom iz Iraka, a majka joj je Turkinja. Još kao djevojčica voljela je obuvati mamine štikle i glumatati pred ogledalom pa joj je 'bilo suđeno' da jednog dana zaplovi umjetničkim vodama.

Pokazivala je velik interes i za učenje stranih jezika pa su je roditelji upisali u francusku srednju školu. Kad je maturirala, nastavila je školovanje u inozemstvu. Spakirala se i otišla u Veliku Britaniju te je upisala akademiju dramske umjetnosti. Usred studija joj se ukazala poslovna ponuda koju nije mogla odbiti pa je zamrznula godinu i vratila se u Istanbul.

Svaki put kad bi posjetila rodni grad išla je na audicije, a na jednoj su je zapazili producenti serije 'Kako vrijeme prolazi' te je dobila ulogu Aylin Akarsu.

'Prije Aylin imala sam samo jednu ulogu. Bila sam striptizeta. Danas mi je žao što sam polugola paradirala pred kamerama, ali bila sam i te kako svjesna da odnekud moram početi. Honorar je bio dobar i tad mi je trebao novac. Sad kad sam zrelija i pametnija, vjerojatno ne bih ponovila to iskustvo', izjavila je Farah.

Glazba joj je druga najveća strast poslije glume, a ljubav prema njoj naslijedila je od oca, strastvenog kolekcionara starih ploča. I sama bi se vraćala iz Londona s vrećicama punim ploča i CD-a.

  • +7
Farah Zeynep Abdullah Izvor: Promo fotografije / Autor: Nova TV promo

Hit-serija 'Kako vrijeme prolazi' donijela joj je popularnost u cijeloj Europi i šire, no glumica je snimila samo prvu sezonu. Snimateljsku ekipu izluđivao je njezin tadašnji dečko koji je stalno dolazio na set i priređivao joj ljubomorne scene te je navodno izgubila ulogu zbog njega. Novu ljubav Gökhana Tiryakija upoznala je na snimanju filma 'Kelebeğin Rüyası', što na hrvatskom znači 'Leptirov san'. Iza nje su uloge u brojnim filmovima i serijama, a za mnoge od njih je i nagrađena.