zaljubljena u glumu

Zvijezda serije 'Zlatni kavez': 'Imam sličnosti s Pelin, svi mi imamo i dobru i lošu stranu'

06.08.2023 u 19:28

Bionic
Reading

Popularna serija koju gledatelji mogu pratiti na Novoj TV u samo nekoliko dana od emitiranja postala jedan od najtraženijih pojmova na Google tražilici u Hrvatskoj. Dosad je u Turskoj postigla veliki uspjeh i pridobila brojne obožavatelje, a u jednoj od glavnih uloga je Buçe Buse Kahraman koja glumi nesretno zaljubljenu Pelin

Buçe Buse Kahraman od djetinjstva je znala da će gluma biti njezin životni poziv. Prvi put se pojavila na ekranima sa 6 godina, a prva uloga u punoljetstvu bila je uloga Nese u filmu 'Loš dečko'. Popularnost joj je donijela uloga Lile u seriji 'Zabranjena jabuka'. Privlači je suvremena umjetnost pa je se često može videti na izložbama. U slobodno vrijeme bavi se pilatesom, jogom i jaše konje.

kaže da likove koje se sprema glumiti u različitim televizijskim serijama i drugim projektima dočekuje kao bliske prijatelje koji je nadopunjavaju i jedva ih čeka upoznati. To što za svaki lik koji glumi mora drukčije fizički izgledati i mijenjati se u uvijek nove i drukčije verzije sebe predstavlja joj najuzbudljivije trenutke u poslu. Na dan snimanja energija s kojom se nalazi pred kamerama odražava se na cijelu ekipu i pojačava njezinu želju za životom u trenutku.

Buçe Buse je dio iskusne glumačke postave u seriji 'Zlatni kavez', a o ulozi Pelo koja nastavlja svoju opsesivnu ljubav prema Feritu unatoč njegovom braku, kao i o drugim zanimljivostima o sebi, govorila je za časopis All.

Trenutačno vas gledamo u hit seriji 'Zlatni kavez'. Igrate Pelin - imate li sličnosti s njom?

Zapravo ima sličnosti jer nitko nema samo jedno lice. Svi mi imamo i dobru i lošu stranu. Pelin je pomalo nesmotrena, ali je u duši zapravo iskrena. S jedne je strane razvila opsesiju. Jako je vezana za osobu s kojom je od djetinjstva, s kojom je odrasla i čije je sve osobine prihvatila.

Mislim da je to zapravo vrlo teška situacija. Buče to, na primjer, ne bi učinila. Slične smo po tome što učinimo ono što nam padne na pamet, no ja to činim iz puno mudrije i racionalnije pozicije. Ako nešto želim učiniti, to obvezno i učinim, ništa me ne može zaustaviti. I ja sam pomalo nesmotrena, po tome smo slične. No s druge se strane ja nikad ne bih dovela u takve situacije.

Pelin je teškoj situaciji. Ostaviti Ferita kojeg voli ga ili ne ostaviti, no on je u braku...

Kod čovjeka se nakon nekog vremena rodi ovisnost. Ako tri godine gledaš u zid, navikneš se i na zid. Tu je vezu teško raskinuti, zbog toga po meni ona nije loš lik. Ona nije loš lik, samo je lik koji živi sebe.

Želje smještene na vašu ploču s ciljevima jesu društveni život i svjesna obitelj usmjerena prema disciplini. Pratite li i danas tragove svog djetinjstva dok oblikujete identitet u kojem se nalazite?

Djetinjstvo igra veliku ulogu u oblikovanju osobe koja ćemo biti i želimo biti u budućnosti. Ja sam pri odabiru ove profesije u potpunosti slijedila tragove djetinjstva i rado sam dopustila da taj poriv u meni oblikuje moj život. Bila sam dijete koje je puno čitalo i pisalo i koje je uvijek samo nalazilo zanimaciju. Kad se kao osoba kojoj sam sada sve bliže osvrnem, vidim da mi se ta djevojčica smiješi. To mi je jedna od najvažnijih stvari koje želim imati na svom životnom putu.

Glumu opisuješ kao oblik izražavanja koji držiš podalje od svih kalupa, kao spas. Koja se iskustva na tvom putu presijecaju s tim opisima?

Moje je zanimanje na mom dosadašnjem putu uvijek bilo nešto što me upotpunjava, mislim da nijedno drugo zanimanje ne bih mogla raditi s toliko ljubavi. Kad god bi se preda mnom pojavila točka u kojoj bih mogla poželjeti odustati ili mogućnost da se predam, ta me snaga uvijek držala na nogama. Ta me snaga dovela do veće discipline i razumijevanja. U trenutcima u kojima ne bih vidjela rješenje, pomogla mi je da shvatim osobu koja je preda mnom. Kao i da uspostavim komunikaciju i shvatim da su istine druge osobe dio njezine prirode...

Proživljavanje uloge i nadopunjavanje s likom zapravo je vrlo važan element koji donosi iskustvo glume. Kad pogledamo na dosadašnje projekte, koji je lik imao najviše dodirnih točaka s Buçe?

Ne mogu ih na taj način dijeliti. Točnije, ne želim. Ali svaki je lik koji sam glumila imao puno sličnosti i potpuno suprotnih osobina od Buçe. Osim toga, bilo je i puno točaka koje nisu bile slične Buçe, ali trudila sam se shvatiti ih, na njih sam se ljutila ili im davala za pravo. Kad se susrećem s likom, dočekujem ga kao bliskog prijatelja kojeg jedva čekam upoznati, u točki u kojoj se nadopunjavamo.