FELICITY HUFFMAN

Zvijezda 'Kućanica' priznala krivnju za prijevaru stoljeća, prijeti joj do 20 godina zatvora

09.04.2019 u 11:53

Bionic
Reading

Čak 14 osoba, među kojima je i glumica Felicity Huffman, priznalo je krivnju za sudjelovanje u onom što su tužitelji prozvali najvećom prijevarom vezanom uz upise na sveučilišta u američkoj povijesti. Zvijezda serije 'Kućanice' priznala je da je davala mito kako bi se njezina djeca upala na prestižni fakultet, a zbog svega joj prijeti zatvorska kazna do 20 godina

U Bostonu je podignuta optužnica protiv 50 osoba, među kojima se nalaze imućni roditelji i treneri momčadi na fakultetu, zbog sudjelovanja u jednoj od najvećih prijevara, a koja je uključivala varanje na maturi i plaćanje 25 milijuna dolara mita kako bi se osigurao upis njihove djece na poznata sveučilišta.

Felicity Huffman na dodjeli Zlatnih globusa Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Među njima se našla i holivudska glumica Felicity Huffman, poznata po ulozi u 'Kućanicama', koja je, s još 33 roditelja, optužena u ožujku zbog sudjelovanja u prijevari kojom su svoju djecu htjeli upisati na sveučilišta poput Yalea, Georgetowna i Sveučilišta Južne Kalifornije.

Huffman, supruga glumca Williama H. Macyja, u ponedjeljak je priopćila da se 'srami boli koju je uzrokovala svojoj kćeri, obitelji, prijateljima, kolegama i obrazovnoj zajednici'.

'Moja kći apsolutno ništa nije znala o mojim akcijama, a svojim nepromišljenim i duboko pogrešnim ponašanjem izdala sam je', napisala je glumica, svojedobno nominirana za Oscara za najbolju glumicu, a kojoj sada prijeti do 20 godina zatvora. U zamjenu za priznavanje krivnje državni će tužitelji predložiti da se kazna smanji, pa bi tako Felicity Huffman trebala platiti 20 tisuća dolara odštete i dobiti 12 mjeseci uvjetne kazne.

Vlasti tvrde kako je zavjeru vodio bivši savjetnik za upis na kalifornijska sveučilišta William Rick Singer, a on je priznao krivnju za organizaciju prijevare i davanje mita trenerima da bi kandidate lažno predstavljao kao sportaše. Tužitelji su objavili da je 56-godišnja Felicity Huffman dala 15 tisuća dolara Singerovoj zakladi kako bi njegov suradnik 2017. potajno ispravio odgovore njene kćeri na maturi.