serija vs. stvarnost

Prve epizode 'Krune' pokazuju drugi medeni mjesec Charlesa i Diane, ali kako je to putovanje izgledalo u stvarnosti?

10.11.2022 u 20:50

Bionic
Reading

Da je brak princa Charlesa i princeze Diane bio u potpunom rasulu, može se vidjeti u novim epizodama serije 'Kruna'. Putovanje koje je trebalo spasiti njihov odnos, završilo je kao potpuna katastrofa jer je Charles odlučio obustaviti cijeli doživljaj ranije od očekivanog. Koliko je istine prikazano u prvoj epizodi 'Krune', pitanje je koje većina obožavatelja postavlja

Ovih dana obožavatelji popularne Netflixove serije imaju razloga za slavlje jer je konačno izašla dugoočekivana peta sezona 'Krune'. Prva epizoda prati princa Charlesa i princezu Dianu dok odlaze na 'drugi medeni mjesec' brodom u Italiju. Iako bi putovanje takve prirode očekivano trebalo biti romantično, raspoloženje na ovom putovanju je daleko od toga.

Charles i Diana žele raditi posve suprotne stvari i njihova viđenja pojma 'zabavno' razlikuju se u potpunosti.

Ti prizori zaista ni nisu daleko od istine, a trud Dominica Westa i Elizabeth Debicki i ostatka produkcije da prenesu atmosferu putovanja zbilja se isplatio.

U kolovozu 1991. godine supružnici Charles i Diana doista se jesu ukrcali na jahtu i krenuli na putovanje romantičnom talijanskom obalom.

'Negdje kraj talijanske obale, u blizini otoka Capri, prekrasna i luksuzna jahta ležala je na sidru čekajući dobrodošlicu svojim kraljevskim gostima na ono što se smatra 'ljubavnim krstarenjem' kako bi vratila sjaj u njihov brak', pisali su tadašnji mediji.

  • +15
Kruna, 5. sezona Izvor: Profimedia / Autor: Netflix / Ferrari / Profimedia

Baš kao i u stvarnosti, na putovanju su im se pridružili i grčki kralj Konstantin i kraljica Anne-Marie, kao i rođak princa Charlesa, Lord Romsey, i njegova supruga, Lady Penelope. Svaki par doveo je i svoju djecu.

Ono što Diana u seriji zamjera, u stvarnosti nije bilo tako. Pravoj princezi bilo je drago što su im se pridružila i ostale obitelji s djecom jer je htjela da se mladi prinčevi Harry i William imaju s kime igrati.

Iako je ovo romantično putovanje bilo ispunjeno nesuglasicama i glasnim prepucavanjima, čini se da je Charles ipak sudjelovao na jednom romantičnom putovanju, ali ne sa svojom suprugom.

Neposredno prije ovog putovanja jahtom, princ Charles otišao je na samostalno putovanje u Toskanu. Iako je tvrdio da je riječ o samostalnom putovanju, ubrzo je otkriveno da je imao društvo – Camillu Parker Bowles. Ona je u isto vrijeme putovala Italijom te slučajno odsjela u vili samo 30 minuta udaljenoj od trenutnog kralja.