bilo je izazova

Stiže nam posljednja sezona serije 'Kruna', a evo što o njoj kažu glumci

09.11.2023 u 08:20

Bionic
Reading

Glumici Elizabeth Debicki pripala je velika čast da u Neflixovoj seriji 'Kruna' glumi lik princeze Diane, i čast i ogromna odgovornost. Serija je dobila brojne kritike zbog scena s princezom Dianom, a o spornim je scenama progovorila i Debicki te s kolegama otkrila kako je bilo snimati posljednju sezonu

Serija 'Kruna' već je više puta razljutila obožavatelje britanske kraljevske obitelji, a javnost je ostala posve šokirana nekim tajnama koje su u seriji otkrivene. Sada, kad je snimljena posljednja sezona serije, Netflixovu ekipu očekuju oštre reakcije gledatelja pred koje će za svega par dana biti stavljene scene života omiljene britanske princeze svih vremena.

Zvijezde serije priznale su da su snimajući scene oko smrti princeze Diane plakale, a Elizabeth Debicki otkrila je da joj je snimanje bilo vrlo teško.

Debicki, koja u seriji glumi princezu Dianu, nazvala je snimanje scena tragične smrti princeze nevjerojatno invazivnima, a otkrila je da joj je snimanje trenutaka u kojima je novinari proganjaju bilo vrlo stresno, zahtjevno i manično.

'Mislim da će biti jako zanimljivo vidjeti kako će ljudi reagirati na seriju', komentirala je australska glumica.

Autori serije posebno su se potrudili oko posljednje sezone jer su na neki način htjeli odati počast britanskoj princezi. Posebno su se potrudili oko posljednja 24 sata života princeze te oko rekreiranja kultne slike pokojne princeze od Walesa u tirkiznom kupaćem kostimu dok elegantno stoji na rubu skakaonice u Portofinu u Italiji 1997. godine.

'Postojalo je nešto u vezi s tim kupaćim kostimom i rekreiranjem tog trenutka što se činilo vrlo svetim, i bilo je vrlo važno da to napravimo kako treba', ispričala je Debicki.

STIŽE 5. SEZONA!

[FOTO] Možete li reći koja je koja? Mnogi uopće neće primijetiti razliku između prave Diane i glumice u seriji 'Kruna'

Pogledaj galeriju

Koliko se glumačka ekipa potrudila što bolje dočarati život britanske kraljevske obitelji svjedoči i činjenica da je Khalid Abdalla, koji glumi Dodija Fayeda, odlučio i proći rutom kojom je prošao automobil u kojem je par poginuo u tunelu Alma kako bi bolje shvatio što se dogodilo.

'Postoje razne stvari koje sam razumio o geografiji onoga što se dogodilo tog dana, a koje nisam razumio prije nego što sam ovo napravio, ili dok nisam napravio ono što sam napravio dok sam hodao cijelom putanjom automobila dolje do tunela Alma, natrag i naprijed, da to razumijemo. To je ogromna odgovornost i nadam se da će publika, kada to vidi, osjetiti da smo to učinili kako treba', rekao je glumac.

Mladi glumac Fflyn Edwards, koji glumi malenog princa Harryja, oduševio je redatelja svojom sposobnošću da uhvati emocije princa nakon smrti njegove majke.

'Za mene je u mojoj redateljskoj karijeri bilo vidjeti ovog 12-godišnjeg glumca okruženog sa stotinu statista, stotinu snimateljske ekipe i svim tim glumačkim zvijezdama, a on je već u prvom kadru pokazao emociju od koje smo svi jednostavno prestali disati, komentirao je redatelj Schwochow.

Prve četiri epizode na Netflix stižu 16. studenog, a ostale 14. prosinca.

MODNI DRAGULJI

Kultne haljine princeze Diane traže nove vlasnice. Cijena? Prava sitnica

Pogledaj galeriju