ljepota starenja

Zvijezda američke modne scene Lauren Hutton prigrlila je starenje i obrušila se na 'anti-age' propagandu

10.11.2022 u 18:59

Bionic
Reading

Američka manekenka Lauren Hutton, koja je nedavno u poznim godinama pozirala u toplesu, otkrila je da je pronašla ljepotu u starenju i zašto se ljuti na opsesiju mladolikim izgledom koji promoviraju kozmetičke kuće

Američka manekenka i glumica Lauren Hutton otvoreno je prihvatila svoje godine i ne srami ih se. Nema se ni zbog čega brinuti jer je u mladosti ostvarila zavidnu karijeru – 1973. potpisala je ugovor s Revlonom, što je u to vrijeme bio najveći ugovor u povijesti za jednu manekenku.

Osim toga, okušala se pred filmskim kamerama. Najzapamćenija je ostala njezina uloga iz 1980., kada je glumila glavnu žensku ulogu u filmu 'Američki žigolo'.

Nedavno je potpisala ugovor s kozmetičkim brendom Strivectin jer joj se svidjela politika brenda.

Smatra da je važno prihvatiti vlastite godine i starenje te da se javnost treba osvijestiti o tome da je starenje privilegija i sreća.

'Ako budemo imali sreće, svi ćemo ostarjeti', našalila se.

  • +7
Lauren Hutton Izvor: Profimedia / Autor: WARNER BROTHERS - Album / Album / Profimedia

Hutton, koja već šest desetljeća uspješno gradi modnu karijeru, žestoko je kritizirala opsjednutost industrije mladošću i mladolikim izgledom.

'Mislim da je vrijeme da shvatimo da je anti-aging staromodan pojam. Mnogo je istraživanja koja pokazuju da naši stavovi imaju veze s tim kako starimo. Umjesto da se brinemo zbog svake bore, svi bismo se trebali usredotočiti na brigu o koži i sebi, a industrija može pomoći otvoriti tu temu za budućnost', rekla je.