aktualna tema

Mirna Zidarić: '...Samo zato što ne izgledamo i ne ponašamo se kao Barbie..'

02.08.2023 u 17:20

Bionic
Reading

Barbiemanija je zavladala svijetom, zahvatila modnu i beauty industriju kao nijedna dosad i već mnogi sanjaju ružičasto u svim mogućim tonovima, a vlada pomama za ulaznicama za kino za komediju baziranu na slavnoj lutki Barbie. Dotakla je se i HRT-ova sportska novinarka

Mirna Zidarić trenutno je na ljetovanju u vikendici u Primoštenu odakle 'šalje' zanimljive razglednice. Na društvenim mrežama aktivno sudjeluje objavljujući svoje sretne i bezbrižne trenutke, ali i rado dijeli i svoje mišljenje o trenutnim, aktualnim zbivanjama, pojavama.

'Možda ste na marginama nekih ozbiljnih tekstova naišli na podatak da u olovnim i mračnim vremenima ‘nije bilo jogurta’ pa vam je jasno da o lutkama Barbie nismo imali niti jedan podatak, da bi nastao spoj kratak… Odrastale su tada male Bar(a)bie djevojčice koje su igrale gumi-gumi, vozile, a ne jahale ponya, nasljeđivale hrđave role, imale kraste na oba koljena i znale smo da želimo li izgraditi jednako razigrani, po mogućnosti i bezbrižan život odraslih - moramo ne samo igrati školice nacrtane kredom, već u instituciji škole naporno učiti, raditi, grabiti, a ne grebati se', piše sportska novinarka i nastavalja:

'Kasnije na tom putu mnogima nije bila jedina i primarna zadaća ostvariti se majkom, ali tko je htio i mogao, to je odradio, bez mnogo pompe i wpp grupa - moj mali je naaj, sa šest mjeseci čita glagoljicu i rješava misterij egipatskih hijeroglifa. Jedino bitno bilo je biti svoj i imati slobodu izbora (ako već ne jogurta, a to su sad detalji…)', navodi Mirna.

  • +4
Mirna Zidarić Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Dodala je da su 'onda stigle prave Barbie benigne lutke i njihov bezbrižan, lepršavi svijet u kojem obilje osmjeha i vedrine nadmašuje sve šupljine svijet u kojem Ken šlager pjevač odluči jednog dana obavljati neurokiruruške zahvate'.

'Drugog je molekularni biolog, dok Ken vjeroučitelj postaje geofizičar (ok, znam da je kontradiktorno, ali to je barbiewordld… ili ipak nije) svi su radosni i ushićeni vlastitom intelektualnom veličinom i ljepotom, dijele najprestižnije znanstvene nagrade, a nama kojima je stvarni svijet (pokazalo se ne baš tako bezbrožan) nanio pokoji defekt ostaje utjeha da nam je ipak taj Nobel nedostižan samo zato što ne izgledamo i ne ponašamo se kao Barbie, već BarAbE zrele za reciklažu', opisuje HRT-ovka.

'Rreal-life-check i normalno, tko je kriv -TT jer razvrstavanje otpada u ZGB ni pretrpane žute vrećice ne može zbrinuti, a kako će tek obožavane, ali ipak na kraju odbačene Barbike u ovo renesansno doba u kojem je s par klikova svima sve dostupno… možda u međuvremenu (jer neće to s otpadom tako brzo) ipak spoznaju da se znanje stječe u onoj školici s početka priče, pa tek onda slijedi ‘Nobel’… ili je ipak obrnuto', zaključila je.