POTRESEN ZBOG SMRTI

Zrinko Tutić otkrio o čemu je razgovarao sa svojim velikim prijateljem Rajkom Dujmićem uoči prometne nesreće

05.08.2020 u 18:36

Bionic
Reading

Zrinko Tutić, kantautor i veliki prijatelj preminulog Rajka Dujmića čuo se s glazbenikom uoči prometne nesreće

Još uvijek se sliježu dojmovi nakon smrti poznatog glazbenika Rajka Dujmića (65) koji je jučer preminuo od posljedica teške prometne nesreće koja se dogodila prošlog tjedna. Tada je glazbenik, vozeći se oko 17:15 svojim VW Tiguanom, u mjestu Stari Laz, na području Ravne Gore, izgubio nadzor nad automobilom i sletio u provaliju.

O svom velikom prijatelju progovorio je naš poznati kantautor Zrinko Tutić, piše Slobodna Dalmacija.

'Čuo sam se s Rajkovom suprugom Snježanom... To je veliki gubitak za hrvatsku glazbu, a neizmjerna moja privatna tuga', rekao je Tutić koji je s njime napisao domoljubnu pjesmu 'Moja domovina' snimljenu 1991.

Posljednji put su se čuli prije tjedan dana, uoči Dujmićeve kobne prometne nesreće.

'Spremao se za tu svoju neku novu priču s 4 Asa, razgovarali smo o tome. Htio je krenuti u neke nove pjesme. Trebala mu je izaći antologija, pa je sve to zbog korone malo bilo odgođeno. Nije se stiglo...', ispričao je potreseni glazbenik za Slobodnu Dalmaciju.

  • +2
Rajko Dujmić Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Inače, Dujmić i Tutić su 2012. predstavili svoj zajednički projekt 'Muzika zabavna' u sklopu kojeg su, uz pratnju orkestra, izvodili vlastite pjesme u interpretacijama poznatih glazbenih imena.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Rajko Dujmić je glazbenu je karijeru započeo kao klavijaturist u rock bendovima Grupa Marina Škrgatića, Crno bijeli i Klani Zlatni akordi, a svoju prvu autorsku pjesmu 'Smij se', koji je napisao sa samo 13 godina, izveo na ljubljanskom Boom festivalu. Najveći dio svoje karijere proveo je u Novim fosilima, a njegovim dolaskom 1978. godine grupa je uz sjajnog klavijaturistu dobila i izvanrednog skladatelja. U svojoj bogatoj karijeri napisao je više od 1800 djela, a na većini pjesama se osim kao autor glazbe pojavio i kao aranžer ili producent.