GLAZBOM OBILJEŽIO GENERACIJE

Jandroković i Bandić izrazili sućut obitelji Rajka Dujmića: 'Ostavio nam je veliko glazbeno blago sjajnih, vječno živih pjesama'

04.08.2020 u 19:07

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković izrazio je sućut obitelji jednog od najvećih glazbenika i skladatelja u povijesti naših prostora, te je naveo kako je s tugom primio vijest o preranom odlasku tog cijenjenog umjetnika. Sućut Dujmićevoj obitelji je izrazio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić

U izrazima iskrene i duboke sućuti obitelji preminulog glazbenika, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković u svoje i ime Sabora istaknuo je da će Rajko Dujmić ostati u trajnom sjećanju hrvatske javnosti.

'Gospodin Rajko Dujmić ostat će u trajnom sjećanju hrvatske javnosti kao vrsni i svestrani glazbenik, kantautor i skladatelj, koji nam je ostavio veliko glazbeno blago sjajnih, vječno živih pjesama. Njegova brojna djela, od najvećih hitova uz koje smo odrastali i uz koje živimo, poput Plave košulje ili Tonke, do filmske i kazališne glazbe i pjesama što ih je skladao za kolege pjevače, ostavila su neizbrisiv trag na hrvatskoj glazbenoj sceni.

Uvijek ćemo ga pamtiti i kao suautora jedne od najljepših domoljubnih pjesama, Moje domovine, koja je od 1991. kada je nastala, sve do danas u srcima svih nas. Moje misli su u ovom trenutku uz Vašu obitelj', poručio je predsjednik Hrvatskog sabora.

I zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uputio je izraze najdublje sućuti obitelji Rajka Dujmića.

'Duboko me pogodila vijest o smrti gospodina Rajka Dujmića, proslavljenoga hrvatskog glazbenika, kantautora i producenta čija su djela postala nezaobilazan dio hrvatske kulturne i glazbene baštine. Rajko je bio i ostat će velikan hrvatske glazbe, čovjek koji je živio glazbu i čiji će stihovi i melodije zauvijek živjeti u našim srcima. A to je ono što velikane upisuje u vječnost. Primite izraze moje najdublje sućuti.

Hrvatski skladatelj i nekadašnji vođa grupe Novi fosili 65-godišnji Rajko Dujmić preminuo je u utorak od posljedica ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći prošloga tjedna.