ZARA I PETER

Znate li zašto djeca princeze Anne jedina nemaju kraljevske titule?

05.05.2023 u 12:55

Bionic
Reading

Na krunidbu kralja Charlesa III pozvani su i Zara Tindall i Peter Phillips, djeca princeze Anne, koja jedina, od svih unuka pokojne kraljice Elizabete II ne koriste svoje titule, a poznato je i zašto

Subotnja krunidba kralja Charlesa III i kraljice Camille bit će idealna prilika da se još jednom okupe članovi kraljevske obitelji, kraljeva braća i sestra te sva djeca, unuci, nećaci i nećakinje. Iako većina njih nosi titule, dvoje se ističe upravo po tome što se u javnosti isključivo predstavljaju svojim imenom i prezimenom.

Riječ je o nećacima kralja Charlesa III, Peteru Phillipsu i Zari Tindall. I dok njihova majka princeza Anne, jedina kći kraljice Elizabete II i princa Philipa, kraljevsku titulu nosi uz ime od rođenja, njezina djeca po svom rođenju (1977. Peter i 1981. Zara) nisu dobili nikakve titule.

Zašto je tomu tako? Kako je svojedobno ispričala sama princeza Anne, koja je njih dvoje dobila s prvim suprugom Markom Phillipsom, odluku je donijela iz sasvim jednostavnog razloga - svojoj djeci željela je pružiti normalno odrastanje.

Princeza Anne Izvor: EPA / Autor: Julien Warnand

'Mislim da je njima vjerojatno bilo lakše tako odrastati i uvjerena sam da bi se većina ljudi složila da nositi titule ima puno više nedostataka. Stoga mislim da sam dobro odlučila', rekla je 2020. za Vanity Fair princeza Anne.

Ta njezina nekonvencionalna odluka dovela je do toga da su 45-godišnji Peter i 41-godišnja Zara mogli ostvariti uspješne karijere daleko od kraljevskih obaveza. Tako je Peter, nakon diplome na University of Exeter, radio za Jaguar, Williams Racing i Kraljevsku banku Škotske, prije negoli je postao direktor u agenciji Sel UK 2012.

Zara je s druge strane studirala na istom fakultetu, no onda se posvetila jahanju i svojoj sportskoj karijeri. Da je uspješna u konjičkom sportu govori i srebrna medalja osvojena na Olimpijskim igrama 2012. u Londonu.

A baš kao što Peter ni Zara nemaju titule, nemaju ih ni njihova djeca. Peter s bivšom suprugom Autumn Kelly ima dvije kćeri, Savannah (12) i Islu (11), dok Zara sa suprugom Mikeom Tindallom ima troje djece - Miu (9), Lenu (4) i Lucasa (2).

Unatoč tome što službene titule nemaju, i Peter i Zara nalaze se na listi nasljednika britanskog trona.