PROMIJENILA PLOČU

Princeza Anne javno kritizirala odluku kralja Charlesa: 'To ne zvuči kao dobra ideja'

02.05.2023 u 14:08

Bionic
Reading

Svega nekoliko dana dijeli nas od krunidbe kralja Charlesa III, a njegova sestra i osoba od povjerenja, princeza Anne, sada je dala veliki intervju u kojem nije blagonaklono gledala na bratovu odluku da smanji broj članova najuže kraljevske obitelji koji je financiran iz javnog proračuna

Zbilja se nitko nije nadao da će princeza Anne, samo nekoliko dana prije bratove krunidbe, dati veliki televizijski intervju za kanadski CBC News, u kojem nije baš blagonaklono gledala na neke Charlesove odluke koje je donio nakon što je smrću njihove majke, kraljice Elizabete II, proglašen britanskim kraljem.

Govoreći o samoj monarhiji, princeza Anne je rekla da je ona u jako lošem stanju i da je ne treba dodatno 'smanjivati'. 'O tome se govorilo u danima u kojima nas je bilo puno više. S mojeg stajališta to nije dobra ideja, no nisam sigurna što se još tu može napraviti', rekla je 72-godišnja princeza Anne, ujedno članica s najviše angažmana od svih radnih članova obitelji. Ipak, na svoje nije dala, pa je nastavila s izjavama tipa da kraljevska obitelj donosi dugoročnu stabilnost, kontinuitet i dobrotu Ujedinjenom kraljevstvu, ali i Commonwealthu.

Intervju princeze Anne Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Nakon što je kralj donio odluku o 'smanjenju' užeg kruga obitelji, a nakon što su iz njega maknuti Sussexovi te princ Andrew, brojka se uistinu smanjila, no princeza Anne smatra da je to i više nego dovoljno te da novi rezovi nisu potrebni.

Potom se izuzela od povijesnih odluka Windsorovih oko trgovine robljem, a nakon što su pojedine udruge zatražile od Velike Britanije da plati odštetu. Inače, Charles je nedavno pristao podržati studiju o povijesnim vezama monarhije i ropstva, a najzanimljivije je to da su neke ankete pokazale kako se kralj zapravo ne bi trebao ispričavati za nešto učinjeno tako davno.

  • +4
Princeza Anne Izvor: EPA / Autor: OLIVIER HOSLET

S tugom se prisjetila i svoje majke kako je prolazila kroz teške dane nakon smrti supruga, princa Philipa, dodavši da su pandemija i karantene njezinom ocu, ali i ostalim starijim ljudima, oduzeli društvenu interakciju.

Na pitanje kakav će kralj biti njezin brat, princeza Anne se prilično suhoparno našalila rekavši: 'Već znamo što dobivamo, jer on već vježba i mislim da se neće promijeniti.'